Jump to content
Light-O-Rama Forums
JEFFMAC0176

JeffMac

Recommended Posts

This is my 4th year at TMT Farms Christmas Lights and have added songs and displays to our LOR 3 controller setup without any difficulty. It is ran with a Showtime Director. 

This year I am having intermittent timing issues with some some and sequences. They work fine on my laptop but not on the director.

Any suggestions??

Thanks Jeff

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, JEFFMAC0176 said:

This is my 4th year at TMT Farms Christmas Lights and have added songs and displays to our LOR 3 controller setup without any difficulty. It is ran with a Showtime Director. 

This year I am having intermittent timing issues with some some and sequences. They work fine on my laptop but not on the director.

Any suggestions??

Thanks Jeff

Try running the MP3 through Audacity and change bit rate to fixed at 128kbps with the speed set at fast. When I do this I always add audacity to the MP3 title so they don't get mixed up and used. Any MP3 going on my sequencing and show laptops get audacity as soon as imported (show computer never gets any non converted song)

That may help you.

JR

Edited by dibblejr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know about the Gen 3 Director, but I always used 192K bit rate on all my MP3's when I used the original LOR DC-MP3 Director unit.  Never had timing issues or anything else with them.  I just couldn't handle the 128K bit rate, always sounded a bit tinny and sometimes scratchy too me.  So I started using 192K just to see if it'd work, worked great for me, however YMMV.

Edited by Orville

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×