Jump to content
Light-O-Rama Forums
Sign in to follow this  
Luckyink

Newbie upgrade help

Recommended Posts

I have had a 16 channel controller for a couple of years, running  of my computer. This year I decided to go Big and upgrade. Right now I'm in a little deep, I purchased a new controller with the director built in and E1.31 pixcon16 for mega tree. Was able to get the mega tree controller configured at first barely (instructions they sent with it sucked and there was no manual found out I needed a crossover cable). Finally got to the part where the instructions they did send made a little more sense. But then went to connect to the director with a show just to test with all the controllers and none were working. I knew I missed something so searched for a couple of hours online then realized I needed help. So contacted customer service. Finally got some pretty good directions, so I decided to start over. The directions he gave seemed pretty simple. It told me to reset the board ( wich I didn't think it was that bad sence I didn't get vary far anyway). And do things step by step and not to continue till it did exactly what it said. I thought no problem. First configure controller. Thought ok done this already no big deal. Now my computer won't see the controller. Tried everything. Need some help I don't really get a lot of time to work on it being that I work out of town. I'm hoping to get it figured out ASAP. Thank you

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Luckyink said:

I have had a 16 channel controller for a couple of years, running  of my computer. This year I decided to go Big and upgrade. Right now I'm in a little deep, I purchased a new controller with the director built in and E1.31 pixcon16 for mega tree. Was able to get the mega tree controller configured at first barely (instructions they sent with it sucked and there was no manual found out I needed a crossover cable). Finally got to the part where the instructions they did send made a little more sense. But then went to connect to the director with a show just to test with all the controllers and none were working. I knew I missed something so searched for a couple of hours online then realized I needed help. So contacted customer service. Finally got some pretty good directions, so I decided to start over. The directions he gave seemed pretty simple. It told me to reset the board ( wich I didn't think it was that bad sence I didn't get vary far anyway). And do things step by step and not to continue till it did exactly what it said. I thought no problem. First configure controller. Thought ok done this already no big deal. Now my computer won't see the controller. Tried everything. Need some help I don't really get a lot of time to work on it being that I work out of town. I'm hoping to get it figured out ASAP. Thank you

 

To use the Pixcon with a director or on an LOR network, it needs to be in LOR mode and the cable must be plugged into the correct port (The RS485 one). Check you have done this correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was the part I was going to do but now my computer won't even see it now.I have tried switching cords, computers,nothing. Right now when I just turn it on normal both lights are solid. Like in the instructions it should be running fine. But my computer can't find it to switch the setting over. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The first time I did it the controller popped up in white I selected it put in all the settings the instructions they gave me said (nothing about switching over to LOR mode) and that was it. Figured out I had did something wrong went to start over now it won't find the controller. Also I did have an error pop as I was trying to go through everything over and over. Something about the port not binded address in use. I don't know if that has something to do with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...