Jump to content
Light-O-Rama Forums

Hardware utility


deblen

Recommended Posts

Hi,

Hooked up to the network, with the new additional controllers.

I have 22 in total.

When I scan the network it shows some with Firmware no. 4.02, others with 4.?.

If I rescan, it finds and extra couple ID's, Unknown device.

Rescan, finds a few more unknown devices.

The controllers with the Firmware 4.? still show as a question mark.

Will the controllers need to be updated with the ?, or they will be al right to use.

Secondly what could be causing the "Unknown devices", as only the 22 controllers are connected.

Thanks in advance.

Deblen

Link to comment
Share on other sites

G'day Len,

What version of the LOR HWU are you running? The current version is 2.6.0. If you are running an older version then it may not be aware of the firmware versions in some of your controllers.

The unknown device might be your iDMX, (if you are running an old version of the LOR HWU) which could register as another 16 devices on your network.

Cheers and say Hi to Deb,

davidt

Link to comment
Share on other sites

Hi David,

Nice to hear from you.

I am running ver 2.6.0 in trhe Hardware Utility, same as the LOR.

I only have the controllers connected, as I wanted to check all were reconized first, to see if I had all the ID numbers right, (no Duplicates).

Deblen

Link to comment
Share on other sites

Guest wbottomley

deblen wrote:

Hi David,

Nice to hear from you.

I am running ver 2.6.0 in trhe Hardware Utility, same as the LOR.

I only have the controllers connected, as I wanted to check all were reconized first, to see if I had all the ID numbers right, (no Duplicates).

Deblen


The hardware utility will not find duplicates. All you need to worry about is making sure 22 are found.

If you're using simmer & twinkle fades, the firmware will have to be upgraded to 4.30 or higher.
Link to comment
Share on other sites

Hi,

Thamks Mountainwaxman,

Everytime I do s rerfrersh it finds more and more, I monly have Controllerts on the network, it now has Boatloader DMX inone of the unknown devices.

Also there is a Button on the bottom with ELL which blinks a little sign, I have nothing connected to the network apart from the 22 channels

Im am running ver 2.6.0

Deblen

Link to comment
Share on other sites

Deblen,

did you connect to each controller, one at a time? Is each controller IDing its self properly? with the correct ID number?

Relax son, it appears that your fingers are falling over each other as you type. Sometimes it is so bad it is getting hard to decypher what you are trying to type. The back space key can be your friend. It sure is mine. You would not want to see what I typed, but didnt correct with the back space key..

Link to comment
Share on other sites

Hi,

Sorry for the spelling, my little fat fingers.

It will find most, but then , the unknown could be in the middle, or at the end.

I have Emailed Support, to see if they can help as well..

Again Thanks.

Deblen

Link to comment
Share on other sites

Ok, from your responce, I gather you have not tried to run a comm cable to each individual controller. That is just one controller at a time on the comm cable, no other unit attached.

I acidently had more than one controller with the same ID programmed into it. I got some real crazy responces out of the Hardware Utility program. That is till I found and reprogrammed the ID numbers so only one controller would have the ID number.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...