Jump to content

Why would the sequence not go on today?


Dan Ancona
 Share

Recommended Posts

I have a 16 channel deluxe controller that was programmed as a stand alone. The controller ran for two days, but when it powered up today, no lights. The LED has a steady blink, which I believe means it's running a program. Or am I incorrect in this assumption? I did notice that yesterday there was some 'wash' between channels which I attributed to possibly a common ground. I have an arch w/ a common neutral and that is the one with the wash. That is a channel turning on / off when not supposed to be activated.



so, why would the controller stop running the program?? No cat 5's or data cables, remember this is a stand alone unit.

Link to comment
Share on other sites

Which was my plan, however, I was hoping to figure out why the sequence would delete itself. I have issues with this controller saving the sequence before. Once downloaded, the sequence would delete / controller reset itself evertime the unit was powered up. And while I have all your attention, is it common for the unit to 'retry' several times while the download is taking place?

Thanks for the help, Chuck.

Dan

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Well, it's happening again. I downloaded the new software and uploaded a new sequence. Worked well for a few days and last night did not go on. The LED blinks in a consistant .5 second. I then pluged in and ran Hardware Utility, did not find the unit, set the unit manually and downloaded the sequence. Ran OK last night although there are 2 channles that seem to have a short (on when not supposed to be or dim). OK, I turned on the system now (daylight to see if I can find the short) no sequence running....

I am going to repeat the steps above. Why would this happen??? Should I upload a new firmware??

Link to comment
Share on other sites

It is possible that the channels are on about 30-50%, that the triac has blown.

You can try to do a reset on the board and see if that corrects the channels staying on. If a reset does not correct the channels, the you need to contact LOR to either get the board repaired of to get the parts so you can do it yourself.

Chuck

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...