Jump to content
Light-O-Rama Forums

Strange Issue with CTB16PC Gen 3 Controller


jphauck

Recommended Posts

I have one CTB16PC controller that when plugged in all appears to come on and work. If I plug a network cable in the port the LED green flashing light goes solid - both ports. But I can not find the unit when using Hardware Updater even if I extend the search to the full level. I have tried everything I can think of and am at a loss about what to do. Good news this is one of a couple sapre controllers, so I am not impacting my show at all. 

I welcome any suggestions from the forum gurus before opening a ticket with the LOR Help Desk. 

Thanks - and hope all your shows are going greatl

Link to comment
Share on other sites

My two ac boxes were acting in a similar way after a thunderstorm near the end of last season. I replaced the small socketed comm chips. Fixed them right up.

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, jphauck said:

I have one CTB16PC controller that when plugged in all appears to come on and work. If I plug a network cable in the port the LED green flashing light goes solid - both ports. But I can not find the unit when using Hardware Updater even if I extend the search to the full level. I have tried everything I can think of and am at a loss about what to do. Good news this is one of a couple sapre controllers, so I am not impacting my show at all. 

I welcome any suggestions from the forum gurus before opening a ticket with the LOR Help Desk. 

Thanks - and hope all your shows are going greatl

If you know the unit ID type the number in the search bar.

That usually does the trick. If you do not know it still try and it may populate

Link to comment
Share on other sites

Thanks Dibblejr. I actually label all my controllers each year so I know what channel and firmware. So I did try just putting the channel in and no go. I even tried saying it was the only controller so just update for firmware. No go. I am baffled. 

Link to comment
Share on other sites

Steady Green, says it is listening fine (heart beat). As Phil points out, Storms can damage parts

Hardware updater? Do you mean Hardware Utility (HU) ? Or were you trying a firmware update (not a good plan this close to showtime unless instructed).

Is it possible your Com port shifted (the pull down will show all available,including legacy serial) and you are asking on the wrong one now?

Link to comment
Share on other sites

These have not even gone outside yet. I built everything inside this year. Due to weather and work I have not had a day to get it outside. 

So i was checking all unit firmware as a general practice. Works for me every year. Like good housekeeping. 

I will keep poking around. I have tried all these suggestions so far. First time I have seen this in my 12 years on LOR> 

Link to comment
Share on other sites

One more Q

Was this a Single controller ATTACHED or a part of a chain? There have been reports of mixed FW leve in a chain issues

Link to comment
Share on other sites

This is where I would think that the COM port you are trying isn't the one the CTB16PC is connected to.

Verify that the port listed in the Networks panel (assuming you are using 6.1.4 as suggested in your profile) is the one you are trying in the HU.  If more than one COM port scan each one.  While the HU doesn't care, CTB16PC's cannot be on an enhanced network, so also make sure the Network Settings for that port have "Use Enhanced LOR" off.

I've also heard rumors of an FTDI update, so you might also verify that your USB Serial Port drivers are up to day (via Windows Device Manager).

You might also try to unplug all LOR interfaces except one; find out from the device manager which COM port that is, and connect only the CTB16PC to that port and try again with the Control Panel HU; and failing that, close the CP, and open only the HU and try again.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...