Jump to content

Need Some Help Fast


jkmcc
 Share

Recommended Posts

I have 4 controllers conncected. Everything was working great a couple days ago, then i was going to plug in the SD card into the MP3 and now only the main controller works.....



All the lights on the other controllers blink.



Could this be a bad CAT cable already even though it was working a couple days ago?

Link to comment
Share on other sites

evana wrote:

are you sure you connected the 5e cables in the right port. cable out of controler 1 is right port. that cable should go to the next controler in the middle port. than same controler right port out.


The port order does not matter on LOR controllers.
Link to comment
Share on other sites

Duke wrote:

The port order does not matter on LOR controllers.

Hmmm... it does on my controllers. If I plug two cables in the left most connections they short out and I get no LED. I accidentally did this the other night and it scared the heck out of me seeing the LED go dark. :P

I have to connect them like Evan says, incoming cable in the middle OR left port. Outgoing cable on the right port ONLY. Then you just daisy-chain them like that until you are done wiring. ;)
Link to comment
Share on other sites

A little more clarity might help:

You have 4 controllers set up and they were working fine a couple of days ago. How were you controlling them?

"then i was going to plug in the SD card into the MP3 and now only the main controller works....." You were going going to or you did?

"All the the lights on the other controllers blink" Are you talking about the led status lights?

Since all your controllers were working and now the three after #1 is not, I don't think it has anything to do with which jack you have the cat 5 in. It really sounds like a cat 5 problem between controller 1 and 2. Definitely should switch some cords around to see if that is the problem.

Link to comment
Share on other sites

Duke wrote:

evana wrote:
are you sure you connected the 5e cables in the right port. cable out of controler 1 is right port. that cable should go to the next controler in the middle port. than same controler right port out.


The port order does not matter on LOR controllers.



IF using Cat5 cable the in and out does not matter. Cat5 cables will not fit in the left port. I have traced out the traces on the board.

When using phone cable is where it matters. Phone cables are wired crossover and there for the in for a phone cable goes in the left port.

Chuck
Link to comment
Share on other sites

Jeffrey wrote:

Duke wrote:
The port order does not matter on LOR controllers.

Hmmm... it does on my controllers. If I plug two cables in the left most connections they short out and I get no LED. I accidentally did this the other night and it scared the heck out of me seeing the LED go dark. ;)

I have to connect them like Evan says, incoming cable in the middle OR left port. Outgoing cable on the right port ONLY. Then you just daisy-chain them like that until you are done wiring. ;)


You must be using phone wire on your setup then.

There are 3 female jacks on the controllers.
1 a standard 4 pin phone jack and the center and other end are RJ45 (8 pin) Cat5 jacks.

It does NOT matter using Cat5 since you cannot plug a Cat5 cable into the single phone line jack on the controller. :)
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...