Jump to content

Directory creation issues installing LOR 4.4 with Parallels 16


Recommended Posts

I am trying to install the LOR 4.4 software on my MAC computer running Parallels 16.

I am in the Windows 10 VM and the LOR installation appears to go fine.

However, when I click on the Light-O-Rama Control Panel, I get the following:

"This appears to be the first time you have used Light-O-Rama.   Before you begin, we need to ask you a few questions."  (I am expecting this....)

I click on the Next button.  I then get a dialog box asking for a directory for LOR files.  A default directory appears in the dialog box:  "\\MAC\Home\Documents\Light-O-Rama"

I am fine with this directory location, so I click the Next button.

It says that the \\MAC\Home\Documents\Light-O-Rama doesn't exist.  Do I wish to create it?  I click Yes (to create the directory).

However, the next dialog box says that "the directory \\MAC\Home\Documents\Light-O-Rama cannot be created.  Please choose another folder."

I have no idea what to do next.  I don't know why I can't create the directory.  My Windows account is an administrator in Parallels.  I would think I could do whatever I needed to do.  I don't know what directory to enter, if I even wanted to put a new one in.  

Has this happened to anyone else?  If so, how did you fix this?  Thanks for any help you can provide.  Warning!!!  I am not a MAC guru whatsoever.  (My entire background is Windows PC)  So, I may ask really basic MAC questions if you ask me to do anything!!! :)

 

Chuck

Link to post
Share on other sites

An update:

I decided to go ahead and try some things in the Windows VM to see if I could fix this directory creation error myself.  I was able to get a copy of the LOR regwipe windows program from the Help Desk.  So, I figured I was good if I created some other directories that were invalid.  I ran Regwipe and LOR was gone on my Windows VM!  :)

I installed the LOR software suite again.  All went well.

When I started Light-O-Rama Control Panel, I again got the message about this being the first time.  I also got the message about creating a default directory (\\MAC\Home\Documents\Light-O-Rama).  Instead of accepting this default, I decided to change this directory to the following: "C:\Users\capardo\Documents".

The directory was accepted as valid and the "typical" directory structure for Light-O-Rama was indeed created in the directory above.  (Specifically, a C:\Users\capardo\Documents\Light-O-Rama directory was created with all associated subdirectories)

I added an audio file in the Audio directory of the Light-O-Rama folder.  I added an LMS file in the Sequences directory of that same folder.  I launched Sequence editor and linked the LMS file with the Audio file.

The sequence plays perfectly!!

 

The last thing I did was to create a shortcut to the "C:\Users\capardo\Documents\Light-O-Rama" on my Windows VM Desktop for ease of use.

 

I'll update if necessary, but I think I figured this one out.  Hope this helps someone else with this issue.

 

Chuck

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...