Jump to content

16 channel ac controllers


tonyloga
 Share

Recommended Posts

Hi everyone 

I added my 16 channel older original controller to my set up now that I have all the RGB controllers set up and working. I was going to use these for my old snowman, deer, flood light  and other props. Hardware utility recognized it and I can test them and they light up. I then added them in s5 and tried to set a channel to on for the sequence but they don’t light up. When I looked at the controller it now says “ no connection”. If I go back to hardware utility I can turn them on and off so I know that it’s recognizing the controller. I have added pictures of the set up and think I’m just missing something in s5. Any help would be appreciated. ( sorry for the quality of photos but I had to resize them to get uploaded  here)

F4A7B735-22C7-451B-9339-6E5C1B483507.jpeg

FBF3BF2A-0E64-4355-8E91-9B3499BB9E42.jpeg

90F2EB04-309F-464A-9C07-54474910CD44.jpeg

Link to comment
Share on other sites

How OLD? A Gen 2 can not be used on an Enhanced network. It needs to be on ONE that is not.  It also can't be on a network above 115K

Pixies like Enhanced mode and a Red adapter at 500K

Link to comment
Share on other sites

It was purchased in 2012. I have added the pic of the order. In the hardware utility it shows as 32LD-G3 ver 1.06. I don’t know if G3 is generation 3. I do have it running on the the red USB connector and still have the old black one as a back up if needed. Not sure if this helps. Would I have to set up the 16channel on the other USB connector as a separate network? 
cheers

tony 

E397735D-AB1F-492A-AE7E-0F8E20F008F7.png

Link to comment
Share on other sites

Pretty sure that in 2012, Gen-3 had not been invented yet.  That is when I started and I don't think Gen-3 came out until a couple years later.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tonyloga said:

Ok sounds good. Is there a proper way to do that. Just don’t want to mess anything up now that I have the rest working. 
 

Someone will need to lead you thru this for s5.  For S4, there was the channel configuration tool:Change controller (button on the bottom). There it was simple. Select the device ID from those the sequence used: change the Network. Repeat for each ID (you need to do pixies for each PORT ID) 💡 put the Red as Regular, and move the slower ones to Black (AuxA)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...