Jump to content

Controlling D-light from LOR


building2
 Share

Recommended Posts

I just bought the LOR software to operate my AC-16 D-light controller because Spectrum was terrible and Aurora is not much better (in my opinion). The problem I am having is no light output. I can test my controller using the D-light HW utility but it won't test using the LOR HW utility. I get a steady LED but thats as far as it goes. Any information that can be provided will be greatly appreciated. I am also very new at this (this is my second year, year one didn't go so well);)

Link to comment
Share on other sites

I am guessing you are trying to control the lights via the Sequence Editor. If that is the case, make sure the program has the right comm port selected and also make sure that you have "Control Lights" checked off. I believe the control lights option is under the "Play" menu.

Link to comment
Share on other sites

I just reread what you typed and I didn't answer what you asked. I see your trying to use the HU from LOR. Do you get a steady light with the LOR HU or only the d-Light HU? What version of the HU are you using?

Link to comment
Share on other sites

Since the status LED is steady, you have the correct comm port and the HWU's speed of 19,200 bps is acceptable to the DL board. Try typing the unit ID assigned to the DL board into the "Select Unit" box (to the right of the refresh button.) Then try testing the board.

Link to comment
Share on other sites

I have used the LOR HWU v2.0.16 with both a LOR & DL USB adapter (DL USB485 v2.) I can control the DL controller with either adapter, but I have to type the Unit ID of the DL controller into the box to the right of the Refresh button manually.

When you type in the Unit ID, I mean to type simply a '1' or '2' or whatever without the quotes.

If you have the same setup with a DL adapter, then it should also work. If not, perhaps you have a different version of the DL adapter that does not work with LOR. Since the adapter works with the DL HWU it probably isn't broken. If you can borrow a LOR adapter, I would try that.

Failing that, it seems that your best bet is to contact DL. Many of their customers use LOR software so they would be more likely to know something.

Link to comment
Share on other sites

I have tried typing in the unit number several times but it still doesn't work. I don't have access to a LOR adapter but I did order one from LOR today (I probably should have a spare anyway). I have a strong feeling that it may be the problem. Thanks very much to everyone that had input to my problem. I really appreciate the help.

Link to comment
Share on other sites

Two of my boards are the D-Light boards... they work fine w/ the LOR software... you need to set-up the D-Light boards w/the D-Light HW utility and then control them with the LOR Sequencer/scheduling software... You can't use the the LOR HW utility to test them... hope that helps..

Dan

Link to comment
Share on other sites

[align=left]Dan Dameron wrote: [/align]

Two of my boards are the D-Light boards... they work fine w/ the LOR software... you need to set-up the D-Light boards w/the D-Light HW utility and then control them with the LOR Sequencer/scheduling software... You can't use the the LOR HW utility to test them... hope that helps..

Dan


Dan:

I have no problem using the LOR HU to controll my D-light boards. LOR HU won't discover D-light boards but if you enter the unit #'s it works just fine.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...