Jump to content

Dmx Error


jeepinwbl
 Share

Recommended Posts

"Cannot write DMX intensities" means that we asked the adapter to send data to the controller, but some sort of error occurred.  I also can't help but notice the repeated error messages about attempting and failing to open the adapter in the first place.  Is it possible that the adapter itself is problematic?

 

What kind of adapter is it? I see that you're using ENTTEC USB Pro protocol with it, but based on the adapter's ID of "ENTTEPRO", I doubt that it is a real ENTTEC.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hello I am a first time forum user and have gotten the "Cannot write DMX intensities" error while trying to use the Actidongle, I can use the LOR dongle just fine. I have been in contact with David over at holiday coro and we cannot figure out what the issue might be. The Acitdongle will work in Xlights so its not a com issue. I did however have to plug the Actidongle into a powered 4 port hub for it to work properly not sure why yet. I figured that I would try to get some help here also...I am new to DMX but understand how it works, have not done a show yet, just trying to make it work. I am using S3 3.12 advanced version.

Link to comment
Share on other sites

Please send me (bob@lightorama.com) an email with the following information:

 

(1) This thread's URL, which is: forums.lightorama.com/index.php?/topic/29662-dmx-error/

 

(2) A copy of the output of your LORDiagnostic program.

 

(3) Information on which adapter is which.

Link to comment
Share on other sites

I was getting the same thing out of the blue.

I un plugged then re plunged the usb in. Sometimes it worked. But others not so much. So what I did was shut down the pc. Insert the usb then turn on the PC. Fire up LOR control panel. And worked from here on in.

Link to comment
Share on other sites

I was getting the same thing out of the blue.

I un plugged then re plunged the usb in. Sometimes it worked. But others not so much. So what I did was shut down the pc. Insert the usb then turn on the PC. Fire up LOR control panel. And worked from here on in.

I have tried so many different combinations of plugging and unplugging of the usb and nothing seems to work, like I said the LOR dongle works fine for testing not sure how well it will do on a bigger setup and don't like that you have to move the start channel to make it work right..I have 2 holiday coro actidongles because we thought the first one I received was bad but the new one is doing the same thing so It has to be a setting that I am missing somewhere..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

having to plug it into a powered 4-port hub tells me that it might be a power issue. If you're plugging it into the front of your computer it may not be receiving enough power to run properly. Same thing can be happening with the 4 port USB hub. Try plugging it into a USB port in the back of the computer. or try a hub that has a better power supply

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...