Jump to content

RJ45 Socket Issues


toy4x4
 Share

Recommended Posts

I had a controller I could not get to talk to the network. I tried multiple cables and had the same results with every cable. All cables would work find connected to my second controller without issue.

 

While troubleshooting, I noticed I could get intermittent conncetivity and finally narrowed it down to the RJ45 connector. If I push up on the bottom of the connector, it would work and I wiggled the cable and had not issues.

 

I placed a cut off tie wrap between the socket and the board and it works fine for now. The strange part is when I went to plug in the second controller. the socond one started showing the same symptoms. I ended up sticking a tie wrap between the socket and board on that one and all seems to work.

 

I'll be opening a ticket with LOR on both controllers but wondered if anyone else has had thos problem.

Link to comment
Share on other sites

I had this happening to me as well. The wire fingers of the RJ45 connector became slightly damaged. They were pushed in somehow. I very carefully pulled them back up using a tweezer and super small hook tool such as a dental instrument. Once they were back in position, communication was restored to normal. No clue how they got messed up as I'm normally very careful with them.

Link to comment
Share on other sites

I had kind of the same issue with a new controller.. Well relatively new... It was my backup..   LOR sent me some jacks to fix it since I said I could and when I pulled it all apart I found a bad solder connection to the board.  Reflowed that connection and it works fine.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...