Jump to content

Controller wont work??


randallfoster
 Share

Recommended Posts

Ok,

So two days into my first year with animated lighting I have a controller that has stopped working...

I am running a 16 channel show with two controllers... one for the front of the house and one for the back.

When I arrived home tonight, we were having a rainstorm and none of my lights were working... quickly I found the GFCI outlet on the back controller had tripped for some reason... Then I went and started working on the front controller.

The front controller has power, is picked up on the network, and the network light lights up solid... I am totally lost now. (at least I thought to buy an extra controller for just this type of emergency.

HELP!

Link to comment
Share on other sites

yes. I disabled it and enabled it... nothing..

Then I disabled it and opened the hardware utility to do some testing... I have individual control over all of the channels in the back of the house- but none in the front light up.

Thought I would wake up early and swap out controllers this morning, but the damned rain is still coming... looks like I am looking at night #2 without lights...

Link to comment
Share on other sites

So- this morning- I powered down- then re-powered the controller and it WORKED! But now my back controller isnt working...

Thinking I got some water in the Cat 5 splicer I used.. More later after I get home to fiddle with it..

Link to comment
Share on other sites

Cat 5 splicer?

I would not recommend any type of connection that is not a complete cable from point to point. Each connection is a possible point of failure. I am assuming by splicer you are talking of one of those phone type connections with a jack on each end to make a longer cable.

This leaves the system to possible failure due to moisture/corrosion. As well as a possible poor connection.

Chuck

Link to comment
Share on other sites

I eliminated the splicer... and the second controller altogether.

Re-addressed the controller and it worked!... then hooked back up the second controller without the splicer- blew the GFCI and lost both. (both were on the same circuit apparently- running through one GFCI (screwball electrician)).

Now I am back to working on just the front controller. It is running power off of another outlet. I can recognize it through hardware wizard- but it wont run the show... Looks like I am dark for another night. Once this rain subsides I will get my hands dirty working on it.

Noone told me this was so aggregating.

Link to comment
Share on other sites

OK- so I replaced the controller with the new Gen. 3 one I had ordered and all is well... I'll need to troubleshoot the older controller when I get a minute- but hopefully I will find the issue...

It is the old blue board.. if anyone has any tips.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

So I'm back and having problems with the old blue controller... It works great on my testing bench, but if I unplug it, and move it to where it will be mounted, it loses it's programmed channel.. I can take it back inside, run the hardware utility and reassign the channel to it and it works fine, but once I power it down and move it, it loses its channel...

Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

hello i have an older controller ctb16pc v 1 the red light stays on and the hardware uti will not refresh the unit it says 0 unit found and the firmware when i start it it says loading then stopscant get the controller do do much if anything any suggestions also what and how is the hard reset used for i have other controllers that have issues re set might work

Link to comment
Share on other sites

So jumping on this again- My CTB16PC V1 (that I assembled last year) is now acting up. The network light is solid, however Hardware utility cannot locate it. It works with Sequence editor because of the default setting to Channel 1(I guess), but Im not finding it at all in hardware utility and cannot change the channel...

I am running S3 across the board.

Help :-)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...