Jump to content

Stutter During Fade Up and Fade Down


Guest guest
 Share

Recommended Posts

On my CTB-16D, sometimes it does a small shimmer before fading up/down. It seems like it occurs more often when I fade up and down more quickly. What it does is do a bit of the fade, then shimmer, then finish the fade. The longer the fade is, the longer the shimmer seems to last. I updated to the latest firmware, but used the wrong hardware utility to upload it. So I downloaded the new Hardware Utility, reloaded the firmware, and reset the controller. But that didn't help.

Any ideas on what might be causing this? I can run some more tests if you would like. I am thinking this might be related to the electrical short I had when I tried the controller for the first time. It fried a few resistors, but I thought everything was okay after I replaced them. Also, this issue effects every channel.

Link to comment
Share on other sites

Hi Erik,

Try re-drawing the fades. Display them as ramps. I found that when
I copied and pasted fades, they would get some flicker.
It might Help !

Tim

Link to comment
Share on other sites

They’re mostly mini lights. I do have two sets of little snowmen that use C9s I believe (there are 5 lights on each strand). I also have 2 100w flood lights on one channel. I tried unplugging the floods to see if it was an overload, but that didn’t help. I also tried unplugging the 3 roof channels I have because they have the most strings attached one after the other.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...