Jump to content
Light-O-Rama Forums

Recommended Posts

On a Showtime G3 controller testing with Hardware Utility, I’m not getting a shimmer. With the shimmer setting I get a steady on. 
 

So, is the shimmer generated in the controller or the utility?  Also, any ideas on how to resolve?  I have already tried the up down arrow reset. 
 

Thanks in advance. 
Brad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shimmer is generated by the controller in LOR mode. In DMX mode it's created by the software. I just checked a CMB 24 in HU and it does shimmer. Can't say about an AC box but I would think it should work. Again in LOR mode.

See if it works from a sequence.

If it works from a sequence I wouldn't worry about it

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, T34 Flyer said:

On a Showtime G3 controller testing with Hardware Utility, I’m not getting a shimmer. With the shimmer setting I get a steady on. 

Brad, what are you trying to control?  Some things don't take well to shimmer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

a G3  has a On/Off  Dimming curve  (Setting Option in HU) to help save things that don't take well to dimming. Help, not guaranteed to always SAVE. K6CCC make a great point. Most electronic (regulated) supplies are going to have issues with any rapid power change. The feature work well with most standard light strings (simple rectifier-resistor)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...