Jump to content
Light-O-Rama Forums
Richard365

AlphaPix Classic 16 E1.31 set up multi boxes

Recommended Posts

  I am running one AlphaPix Classic 16  - E1.31 for my mega tree IP address 192.168.1.50 that is running fine with the programs I bought for mega tree.  I have another AlphaPix Classic 16  - E1.31 contoler running lights on the fence Smart C-9 bulbs and smart bullets for Star and 2 snow flakes. I been just using test mode to run them. If I start to program. What IP address should I use??? I also have another  AlphaPix Classic 16  - E1.31 running candycanes with Smart / Pixel RGB LED Rectangle Module on test mode. What IP address should I use? same with roof outline I have c-9 bulbs using another  AlphaPix Classic 16  - E1.31 box. Would I set the IP like this ; 192.168.1.51 & 192.168.1.52 ; 192.168.1.53 ?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, If I turn down the brightness by going on the web IP address page. If I unplug  cat5 cable from the box. would the lights stay dim, do I have to keep the cat5 cable plugged in to keep brightness down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why would you do that.

If it is like Falcons it will stay in the last test mode, even unplugged

Edited by PhilMassey

Share this post


Link to post
Share on other sites

right now everythings on test mode except the mega tree, until I learn to program my lights.  I have the older version of LOR4. seems like more people use xlights to make programs. watching youtube videos trying to get idea which I should use.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if it will stick if you unplug, it does if you close the browser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, now I have cat5 cable hooked up. I am using LOR . I need the YouTube link. That let's me to operate the box from the computer.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Richard365 said:

Ok, now I have cat5 cable hooked up. I am using LOR . I need the YouTube link. That let's me to operate the box from the computer.  

Do you know how to set up E1.31 in LOR? Networking knowledge is a plus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's been 4 years . I had holiday coro  talked me threw it for my mega tree. Why I am looking for video to watch or instructions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Richard365 said:

It's been 4 years . I had holiday coro  talked me threw it for my mega tree. Why I am looking for video to watch or instructions.

Search YouTube for "Configuring Alphapix with LOR", lots of videos come up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Setting up E1.31 in LOR is easy - I have about 140 universes of E1.31.  In an hour or two I can get on the phone with you to help you out.  If you have TeamViewer on your computer, I can have you remote into mine and I can show you what I do.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ready to torch everything.  Brand new  control box not working right. Bad connections in it. LOR S4 program  keeps coming up not responding. New Back porch spotlight not working. I dont need this extra stress.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...