Jump to content
Light-O-Rama Forums
Sign in to follow this  
gorichgo

CCC II - Add New Device to SE (need help)

Recommended Posts

Hello,

i just purchased CCC-II (pixels) and i'm trying to add the device to SE but it only gives me the option to add the CCD with 50 pixels per string.  How do i add CCC-II with 2 strings of 100 pixels?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, gorichgo said:

Hello,

i just purchased CCC-II (pixels) and i'm trying to add the device to SE but it only gives me the option to add the CCD with 50 pixels per string.  How do i add CCC-II with 2 strings of 100 pixels?

 

 

You would be adding a Pixie 2 device. open an existing sequences and right click on the very bottom on the last channel, click "Insert Device" then "Insert Device Below" A pop up box opens and in the device drop down choose Pixie 2/4/8/16. You will then choose the settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will port 2 have a different unit id than port 1?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, gorichgo said:

Will port 2 have a different unit id than port 1?

Yes, you will assign the ID for the first port and the software assigns the second port automatically. So if you assign ID 1 to the first port the software will automatically assign ID 2 to the second port. Keep in mind that if you have a second gen board then it will have dip switches for setting the Unit ID and you will need to turn all of those off to set the ID in the HU.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/18/2019 at 2:39 AM, Mr. P said:

Yes, you will assign the ID for the first port and the software assigns the second port automatically. So if you assign ID 1 to the first port the software will automatically assign ID 2 to the second port. Keep in mind that if you have a second gen board then it will have dip switches for setting the Unit ID and you will need to turn all of those off to set the ID in the HU.

Ok, I'm having troubles.  Looks like it's work on unit 1 but not on unit 4 that i thought i changes it to.  I have version 3.  Where do i go to change the dip switches to off?  i can't find it in HU.  Thanks for the help in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

unplug the unit, open it up, it's next to where you plug in the cat5.  should be 8 of them in a line.  use a light to look closer, it's labeled.   hope that helps

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Crimson Lane Lights Etown said:

unplug the unit, open it up, it's next to where you plug in the cat5.  should be 8 of them in a line.  use a light to look closer, it's labeled.   hope that helps

Yahoo!!!  It works.  Thank you

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...