Jump to content
Light-O-Rama Forums

Recommended Posts

After installing and trying S5 (018 version), I imported a perfectly working S4 LMS file as a first step. This sequence has a both traditional Sequencer and Pixel Editor data / props. In S4, there are no problems - the preview has no errors, the song plays and the props light up in the preview window the way that they are supposed to. In S5, a great many of those same preview props are lost when I apply the same preview that is used in S4.

Also - the dialog box that asks for me to initially assign a preview says I am using the "imported" preview found in the sequence... not right - it should allow me to specify the preview to use.

I have attached images of what's going on.

When the preview plays, all I get in the playback window is some scattered colored squares everywhere. Please help!

Error Message 1.jpg

Error Message 2.jpg

Error Message.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunatly I think you have to redo your props for version 5.  I had to, but for me it wasn't that big a deal, and it gave me the opprotunity to redo some that were iffy in S4.  If you use an S$ preview in S5 you will get the colored dots.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much for helping, Bob! I guess I'll have to bite the bullet and re-input everything but my intensity data will still be lost (unavailable) and I would need to somehow copy it from my S4-built sequences and paste it in the correct rows. Can't see a way to do that because S4 and S5 can't co-exist on the same machine. Maybe create an additional virtual machine on the same PC?

You would think that the migration to S5 would have considered migrating the previews as a first step. Anyone else encounter this?

Thanks again!

Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to help, but can't help with the intesity files, No pixels for me.....  yet......

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had no issues bringing my preview over to S5.

You can import old visualizer file.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks - it imported all the SE traditional stuff fine - just not the PE RGB props and data. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/10/2018 at 11:24 AM, bbrescia said:

Thanks - it imported all the SE traditional stuff fine - just not the PE RGB props and data. 

Note that when a sequence is upgraded to S5, the Pixel Editor effects get put into a separate grid view. 

During the upgrade process:

image.png

After the upgrade, in the Sequencer - note the "Pixel Editor" grid view ("Show All Items" will be in the 5.0.20 release):

image.png

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Matt, thanks, I do get that dialog box about loading PE props to grid view PE but I still don't get any props or data. See: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the next beta version will fix the problem shown in the video. Please give it a try when it becomes available -- and let us know how it goes. Thanks for reporting the issue.

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, Matt - I think the S5 is going to be a great way to program our lights and thanks for putting it together. Of course, it's essential to get the import function to work correctly because OMG I can't do all that effects programming all over again!

Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×