Jump to content
Light-O-Rama Forums
idahocampers

Setting up pixie in SE

Recommended Posts

I have the current version of SE

I go in to add the controller a pixie 16 starting Id is 20

I add the unit and all the ports say 20 for unit Id

Is there a fast way to change ie port 2 to id 21 port 3 to I'd 22 so on so on

Thanks

Pixels are driving me nuts

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, idahocampers said:

I have the current version of SE

I go in to add the controller a pixie 16 starting Id is 20

I add the unit and all the ports say 20 for unit Id

Is there a fast way to change ie port 2 to id 21 port 3 to I'd 22 so on so on

Thanks

Pixels are driving me nuts

 

If you added the Pixie correctly then the software automatically numbers the ports. The easiest way to add a Pixie to an existing sequence is to right click on the very last channel and then click on "Insert Device Below". Fill out the info for the Pixie and then choose your starting ID, SE will do the rest.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Mr. P said:

If you added the Pixie correctly then the software automatically numbers the ports. The easiest way to add a Pixie to an existing sequence is to right click on the very last channel and then click on "Insert Device Below". Fill out the info for the Pixie and then choose your starting ID, SE will do the rest.

That is exactly what I do to add a unit but for some reason when I do it it makes all the ports unit 20. I don't want to go through and change every port pixel to the proper unit I'd ie 21 22 23 so on.

Weird

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, idahocampers said:

That is exactly what I do to add a unit but for some reason when I do it it makes all the ports unit 20. I don't want to go through and change every port pixel to the proper unit I'd ie 21 22 23 so on.

Weird

Any ideas?

I would just delete the device and add it again, there are just too many channels to change all the port numbers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do as Mr P said and then use the port numbers assigned to your vis or whatever you are trying to do. Pixie16's do not forgive you if you change their unit ID's you simply wont have any lights, some lights or multiple lights doing the same thing as in a case I assisted with last night.

JR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×