Jump to content
Light-O-Rama Forums
mjbadb

Pixel Tree sequences

Recommended Posts

Paul, I have two of those, as well...and they worked straight out of the box. Not sure what to suggest. What do they actually do when they are trying to work? Anything? Do you have them set up in your system as the multiple User Ids they occupy - and remember they may be set to Unit ID 01 (I think) when you get them - so you may have to reassign that. Since they are really occupying 8 Unit IDs starting with what ever one you assign to the first port, remember not to have anything else using those additional IDs. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would love the sequences as well if you're still sharing,

mrgbecker@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Paul Masterson said:

Hi

 I recently purchased (2) of the 16x25 LOR pixel tree kits and getting them set-up is really challenging me. I finally got to a point where I can get all the lights to come on through the hardware set-up, but no luck via the Pixel or Sequence editor. I am looking for a few sequences that I can both learn from and ensure that the tree is functioning as desired. I appreciate any and all help, only 147 days until Christmas and I'm getting nervous. :)

 

Mastersonp24@gmail.com 

Do you have the SS prop file that Brian has on his website. It is created for these trees. I found out the hard way while assisting other members. I knew it was to easy doing it my way and they were excited that it appeared to be working. I couldn't see what they were looking at until one day I asked and they were looking at 1/2 of a 50 pixel tree. It was pretty and two the music but the pictures were cut in half. (folded over) LOL

If you don't have it go to Brian's Superstarlights page and scroll towards the bootom

JR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here are some snapshots of what I have. I am able to get all the lights to function in the Hardware utility if I select all ports. When I go into the Pixel editor, I set my prop to the pixel tree and then add effects. I can not get the effects to play on the tree and the lights on the controller blink letting me know nothing is communicating to it.

Am I using the Pixel editor incorrectly or is that an obvious mis-configuration that I am missing?

LOR_Network.JPG

Pixel_definition.JPG

pixel_test.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you PM me your number I will call you and get you some lights blinking. I don't think you have the pixie controller setup correctly. 100% sure you have not set it up correctly.

JR

Edited by dibblejr

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, dibblejr said:

If you PM me your number I will call you and get you some lights blinking.

LOL.... Is it bad that I pictured you in a mob boss voice saying that? Sorry I know that doesn't help but I couldn't help but laughing.  I have an odd sense of humor lol

Edited by GriswoldStyle
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, GriswoldStyle said:

2f2yvl.jpg ?????????????? see what I mean? @dibblejr

Now that’s hilarious and will fit right in with some claims about me!!!! LOL

I actually sent the gentleman a PM with a step by step in hopes it will help him.

JR

Edited by dibblejr
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the LOR control panel running (and therefore the Comm Listener)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, k6ccc said:

Is the LOR control panel running (and therefore the Comm Listener)?

Jim - I’m almost 100% sure it’s gonna be his network config. He’s gonna call me tonight if the step by step doesn’t work.

It seems to happen a lot to the people who  try to setup the pixies within PE and not testing everything with SE first. Probably 1/2 of the people I helped last year had the same problem.

I don’t use PE and never had a problem setting up any of my pixies. I think everyone thinks you have to use PE to sequence pixels.

JR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Success, thank you JR. We had multiple issues going on here, from the port configuration resetting on the controller (needed to change the dip switch on the board) to communication issues (Enhanced LOR network was not selected). Once addressed, we are up and running in both SE and PE.

 

Thanks again JR

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm looking for sequences that will work with or as a starting place for the LOR 16x25 tree.

twurts@neverltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am looking for some sequences for my 12 x 50 pixel tree. I do not have SS so I need them to be .lms files so I can use them  in SE. If you have any you are willing to share I thank you. Please do not share others work without their permission.

Packen@rallstech.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, packen said:

I am looking for some sequences for my 12 x 50 pixel tree. I do not have SS so I need them to be .lms files so I can use them  in SE. If you have any you are willing to share I thank you. Please do not share others work without their permission.

Packen@rallstech.com

You should test a couple 16x50. You are talking about losing the outside edges at worst. Most graphics and pics will be center or work toward/ away from.

Try some of James just to see. That way one day when you add those 4 you will be set.

JR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive got a couple now that were 16 string and they work well. All im seeing now is singing faces. I guess its time to update my display.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...