Jump to content
Light-O-Rama Forums
jerry72

Strip light U channel

Recommended Posts

jerry72    103

Going to put up a 5 meter roll of IP68 strip lighting under the awning of my motor home. Plan to put it in aluminum U channel to help protect it. I am trying to figure out if i should use a clear or Diffused cover on the u channel. I like the look of the diffused, but dont want to have it over dimmed. Anyone every stick strip light in a something that had a diffused cover? I am not looking t light up the whole campground, just under my awning. Pictures of what it looks like diffused would be nice as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Richard365    0

I am just starting out like you. If you are using LOR software. I seen that you are able to control how bright you want the lights.  I turned down the brightness of my mega tree. It was lighting up the whole back yard.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
whitebuck    15
I am just starting out like you. If you are using LOR software. I seen that you are able to control how bright you want the lights.  I turned down the brightness of my mega tree. It was lighting up the whole back yard.  



Hi Jerry, my roof lines are I channel with diffusion covers, the house and garage sides are just strip.



Regards,
Mike


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
jerry72    103

Looks like i can use the diffused covers then, should light up area under the awning nicely. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
dibblejr    375
4 hours ago, whitebuck said:

 

 


Hi Jerry, my roof lines are I channel with diffusion covers, the house and garage sides are just strip.

 

 

 

 

 

 



Regards,
Mike


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Mike- I think we discussed this over the phone but do you leave your outline up year round? I will def need to pick your brain again once thing settle down on the matrix conversion. A lot of family stuff going on right now.

Thanks again

JR

Share this post


Link to post
Share on other sites
whitebuck    15

I have left it up and I have still got it up from Christmas. But I have had some pixel failures when re-checking after the down period on some in the past. I think that was due to water proofing, but I am planning to re-check again soon to see whether they work or not.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×