Jump to content
Light-O-Rama Forums
Sign in to follow this  
WINGS 729

Pixcon16 Won't Accept Firmware Download

Recommended Posts

Hello all,

I am trying to configure a pixcon16 controller to be used in ELOR mode but it will not accept the firmware update.  I'm using the latest S4 software (Version 4.3.14Pro) with PixCon16FirmwareShowtime(S4)-V1.4.8.nhx.  I've adjusted my computer's IP address and it sees the address of the controller just fine.  The status lights confirm I'm in 'bootloader' mode.  After pressing download in the network configuration program, the progress updates, shows as finished and just sits there idle (Still showing finished).  During the download, the Ethernet lights and the lights on the controller respond in the following manner:

Initially, Ethernet lights (yellow and green) are both on - Controller lights (red status/green power)  confirm bootloader mode

After depressing the "Update Firmware" button in the network configuration program, Ethernet yellow light flashes (communicates), green remains on - Controller lights go off simultaneously

Ethernet yellow light stops flashing (green light is still on)   Both controller lights turn on simultaneously and flash simultaneously 5 times

Ethernet yellow light remains on (no flashing), green light turns off and remains off - Controller power light turns on briefly then turns off then the red status light remains on

The final configuration of the controller lights should be the status light flashing and the power light fully illuminated.  The power light is off.  To end the download, I click done and the card can no longer found by the network configuration program.

 

Has anybody out there experienced this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having similar issues but you are further along than me. How did you get the Comm Listener to stop running while the Network Config is open? I close it out and it immediately reopens and I continue to get an error message saying that the Comm Listener and/or LOR Tray are running? 

Not trying to steal your thread, but I'm sure I'm going to be in the same place as you as soon as I can get the firmware updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, fflewisje said:

How did you get the Comm Listener to stop running while the Network Config is open? I close it out and it immediately reopens and I continue to get an error message saying that the Comm Listener and/or LOR Tray are running? 

Right Click the LOR (little red light bulb) icon in the system tray (near the time/date) and select "Unload Light-O-Rama"

Sorry I can't help with the original post.

Alan...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem as the first post and have tried everything.  Has anyone found a fix?  now I have a expensive paperweight

 

Rob

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

found out its a bad board.  do not update the firmware on the pixcon 16 boards.  it will be useless after u do. 

 

rob

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×