Jump to content
Light-O-Rama Forums
Tony Hefner

problem with computer crashing when running video

Recommended Posts

I tried adding video to sequences last year and even sequence's seemed to work ok when putting them into a show. after the first sequence ended and the next would start it would crash. Im using lor 3.12   144 channels and 6 ccps pixels. computer is a gateway with amd dual core processor 4 gb ddr3 memory. the projector is infocus  hooked with the vga outlet on the computer. Light o rama support says there is lot enough power on the computer. anyone have a idea what I need to get it work or how much computer I need.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOR could mean two things.

 

They could mean your power supply is not powerful enough to power the PC, or that the computer itself is not powerful enough to run the video. You haven't given enough information to find the problem, but the RAM and CPU look like enough.

Try downsizing the video to the exact resolution of the screen, so the PC doesn't have to rescale the video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd guess this is a driver or hardware issue.  If this were happening to me, I would try updating the drivers for my graphics card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had a problem with video on my system some time back, had to go into the display settings and make some changes there to get video to work.  

 

But as Bob also stated, make sure your video drivers are up to date, and that your hardware can accept acceleration, if you have that turned on and your current driver doesn't accept it, or your video card doesn't fully support it, you'll have issues with video as well.

 

If using the onboard video, you may want to look at buying a good graphics card that supports video acceleration and has it's own memory on-board, this will help tremendously.  Some onboard cards use the computers memory and other aspects to operate, which can slow things down quite a bit, even causing video to not play correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using Video for years with my Accer and never had this issue...PM for more info if your still having an issue

 

Eddie Z

Share this post


Link to post
Share on other sites

well tried downloading a newer driver and lol it crashed the computer big time. It seems mcaffe virus projection wasnt working and virus hit big time. So I reformatted it and now working on reloading evrything and see if it helps. Thanks everyone for helping . I'm still taking to wife see if she will let me get a new computer. also i have a old dell. looking in to a dual monitor card see if it work do better just have to see what try card to get .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...