Jump to content
Light-O-Rama Forums
roadrat57

? Unknown Device

Recommended Posts

I decided to upgrade my 7 year old system and add 2 controllers to eliminate a DIO board and having the show PC containing the DIO card sitting outside in a heated cabinet. The 1.6.3 LOR was upgraded to 2.9.4 as part of the process to get the new 24 channel controller to work.

 

The problem is when using the refresh button in the hardware manager, it shows all 5 controllers as "??? Unknown device". The old 1.6 LOR will read the 3 older controllers but not the 2 new ones. I tried to load the new LOR_Device file.txt found on the software page but it didn't help. I must be missing something obvious.

 

New(er) PC: Lenovo T51 dual core 2 Gig.

OS: Win 7 service pack 1

Controller 1 and 2 (bought in 2006) showtime controller blue board Ver, 2.xx

Controller 3 (2007) Planet Christmas controller ver. 4.(02 or 20)?

Controller 4 (new) a Gen.3 Planet Christmas 16 channel.

Controller 5 (new) 24 channel deluxe DC controller.

 

Controllers 1-4 run lights but the DCcontroller won't show all 24 channels, I have not hooked the DC loads from the DIO board as yet to try. As I write, I didn't think to try the new device file on the 1.6 even though I know the is version can't see controllers over 16 channels. I would like to see the S2 work befr\ore I dismantle the old Athalon running the 1.6.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Your older software doesn't recognize the newer hardware.

 

Two options.

 

You can upgrade your software.

 

Light-O-Rama software downloads can be found at   http://www1.lightorama.com/sequencing-software-download/.  The latest version is at the top of the page and previous versions are located at the bottom of the page.

 

Please note that you may need to purchase a license renewal to move up to the newest version.  Please check your license first.

 

To retrieve your license key goto: http://lightorama.com/licenseCheck.html

 

To check your license status and see if you're eligible for a free upgrade:  http://lightorama.com/licenseCheck.html

 


 

To upgrade your software: http://store.lightorama.com/s2soup.html

 

The other option is to upgrade your existing LOR device file.  Goto http://www1.lightorama.com/documentation/, scroll down to LOR Device File and follow the instructions. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will also add that most of the time (in my experience), it really doesn't matter, the HWU and all your sequences/show will run just fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After hooking up the loads from the house model, it appears everything works correctly even though the devices are not recognized by the hardware utility. Sequences look to run fine after switching the old DIO loads to the new channels. This achieves the goal of bringing the show PC inside.

 

Since it works, I won't try to 'fix' it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×