Jump to content
Light-O-Rama Forums

Randytenn

Members
  • Content Count

    103
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Randytenn

  1. Using S5, the volume level for the audio is much lower than previous versions. We stayed our show, last night, and had to put the volume in Windows full, and the volume level is only hitting the meters at 25%. These are the same audio files we've used for the past seven years with no issue, so it seems to be an issue with the software. We tried it on two different computer, and had the same results.  We then played the same mp3 files through an mp3 player, and the volume difference was definitely higher. Is there something new in S5 that is reducing the volume level? Any way to adjust it for playback? 
  2. Randytenn

    Issue with low audio volume

    Yes, the mixer is the first thing we checked. Everything is maxed. That's where we are seeing the very low level coming from LOR vs the level from the wmp. As I mentioned, we've checked on three computers, and the volume from LOR is lower than the same file played in wmp. I took the files through mp3gain to bring the levels up a bit, but now we're getting some distortion. So, we're going to try to find some better sound equipment. It's just frustrating because it's worked fine every year before. We even ran S5 beta for the show last year.
  3. Randytenn

    Audio Level Low

    Using S5, the volume level for the audio is much lower than previous versions. We've got the volume in Windows full, and the volume level is only hitting the meters at 25%. These are the same audio files we've used for the past seven years with no issue, so it seems to be an issue with the software. We tried it on a different computer, and had the same results. Is there something new in S5 that is reducing the volume level? Any way to adjust it for playback?
  4. I've been using S5 for some time now, and it's working great. No issues, easy to use, and not too steep a learning curve. Great job, folks. One enhancement request would be a "repeat last action" command, similar to Excel, where you hit F4 and it repeats whatever you last did. I copy/pasted some sequence elements, and wanted to change the lights on some, but not all. I used the "apply toolbar hue" function (which is awesome), but had to right click and scroll down to it for each channel I wanted to change. This is where being able to select the channel and hit "repeat last action" would be such a time saver. Thanks again for a great product.
  5. We keep getting the following error A problem occurred while calculating intensity data. Please save your sequence and exit the program. Index was outside the bounds of the array. On one computer we get that when trying to add an effect to a prop. On our other computer, we get it when we import the visualizer.
  6. Randytenn

    My Small Holiday Display. Enjoy!!

    Chris, where are you located in Orlando? Would love to get out and see your home. Great job for first year.
  7. If I have a section of music where DMX lights are flashing quickly, sometimes, they do not flash correctly, or at all. For example, in this photo, there are very quick white segments on the top four channels. . These have played perfectly for the past 5 years on the older version of the software. But now, they occasionally fail to light up. I originally thought it might be a visualizer issue, but now that we have everything set up on the house, we are seeing the issue is not only with the visualizer. When I saw this, I would stop and go back, and the next time, they would play correctly. It doesn't happen each time, either. So, this appears to be a sporadic issue. But last night, we saw it several times during rapid flashing. Additionally, we hooked up an older computer still running v4, and played it, and the lights flashed as expected. When we upgraded that computer to v5, the issue returned. If needed, I can try to put together a sequence of flashing lights, and see if I can get video of the issue. This is occurring when we play the sequences through sequence editor. We have not tried playing through show editor yet. Please let me know. --Randy T.
  8. In the attached image, you can see that there is a large block of blue covering part of the wreath channel, all of the left and right archs (motion effect and member props), and it's all showing as blue. This is actually a paste of the color red above, using "paste special all the way to the end" on the left arch member props, and a green paste special on the right member props. However, it shows up the wrong color, and creates a large block covering the motion effects, as well as bleeding over onto other channels. Is there a way to keep these isolate to the correct channel (member props in this case), and also show it as the correct color? Even before the blue block, you see white and blue colors on hemotion effects. These are actually red channel effects, and the white section is just red color wash. --Randy T.
  9. Randytenn

    RT 007 - Paste flowing onto other channels

    Matt, As a clarification, I'm pasting onto the Member Props section, not the Motion Effects section. I'm not doing anything to the Motion Effects row. The only other thing I'm doing is using Paste Special, and "all the way to the end of" the prop, so that the color is on all the pixels of the prop. This may be a misunderstanding on my part of the software, but I believed you used the Motion Effects row when inserting a motion effect from the software, and that you used the Member Props row when either individually controlling pixels, or turning all of the pixels to a certain color (choosing the color, and hitting "N"). Is this the correct thought process? -Randy
  10. While sequencing smart props, I've found that the automatic switching to "motion effect" is causing a bunch of extra clicks, when I simply want to turn on a solid color for the entire prop. I click and highlight the timeframe of the prop I want in the "member elements" section. This automatically changes the mode to "motion effect", even though I didn't click on the motion effect row. I then have to go to the menu bar, change the dropdown to "on", and then hit "N". Even if I used the motion effect colorwash, that would be a bunch more steps to select that effect each time. Is it possible to have the "member elements" not trigger "motion effect", as they don't work in that column anyway? Randy T.
  11. I only use the select tool. I don't think I've ever used the other tools while sequencing (which probably costs me time). But, thanks for the attempt at a solution.
  12. While working on a sequence, I tried to copy from one prop into another prop. I used the "paste to the end of" the new prop, as the first one didn't have the same number of pixels. This caused the system to crash repeatedly with this warning. Unfortunately, I can't attach that file here, but can send it if you want.
  13. Randytenn

    Problem Playing Sequence

    Ooo, that's worse than what I've seen. I've seen where the visualizer randomly skips lights, or plays back a little "stutter stepped", but nothing like that. I also have an SSD, and ended up putting everything on the SSD drive, because I was seeing delays between it and the normal drives. My suggestion, take a break, get some Kansas City Joe's burnt ends, and the world will at least seem better. Then, hopefully, they'll have a fix for this. Randy T.
  14. I've had this happen a few times now. I've placed a motion effect onto a smart prop, in the "Motion Effects" line. For some reason, when I play it back in visualizer, it doesn't play. I've double checked, and the channel even shows the effect is there. If I click on the effect, it shows on the full screen effect. But, it doesn't play in Visualizer.
  15. Randytenn

    LOR please be honest.

    Is there going to be a final release of 5 in October? We've got our whole show being built on it..
  16. I have several props that are white lights, so I set them up in Visualizer as White. Unfortunately, that makes them white in the sequencer window, as well. White on the grey background makes it almost impossible to see, especially when trying to hunt down the little mystery flashes that creep into sequences now and again (little slivers that you don't see on screen, but flash lights, usually from not noticing that the timing of a light creeped slightly into the next column). It would be great if I could set their color separately for the sequencer window. I like seeing them correctly in Visualizer, but the white on grey is difficult.
  17. Yes, they are traditional fixtures. Some are icicles, some are white mini trees.
  18. It's S5. I thought that was assumed. Sorry.
  19. I have several sections of light with unique patterns. For example, I have a section where the base color is blue, but a pattern of white lights is built in. I would love for there to be a way to select a color to be changed, and the color to change it to, so that you could highlight a section and hit one button, similar to the color change functionality of photoshop. In the example here, I have my pattern set with blue. However, because I used the chase function, the whites are not necessarily lined up with the timing marks. This means that even manually changing the color, I miss small sections, as you can see in the purple section. If I could choose the blue, and then choose the purple, highlight the section, and have the software change anything that is blue to purple, it would be such a time saver.
  20. We converted from an older version and are on 5.08. If you look at a dumb pixel fixture, the channel start and end are the same (below, it shows as 10 and 10) which is incorrect. Then, if you change it to Traditional, and back to RGB, it finally shows the correct channel numbers (10 / 12). But, you have to take these steps to get it to show correct.
  21. Yes, it was an earlier version. I can't tell you which version we started with, but it wasn't 5.0.8.
  22. When selecting motion effects, such as Ripple, the first time I'm in it, the color choices show up with a single color bar next to the checkbox. After selecting the colors, hitting ok, and putting it in the sequence, a different color will show up in the visualizer. Going back into the generator, now there are two color bars next to the check box. This seems to happen when you change the color of one of the bars to another color, not primary. Randy T.
  23. Thanks, Matt! The work around I found was to go to the mode dropdown, and change it to start/finish color. That displays the two bars right then, and I change the two colors to be the same. This keeps me from having to open the editor a second time.
  24. Randytenn

    Select row to end option.

    Yeah, it used to be Control right arrow, but it doesn't work any longer. Needed it the other night when I accidentally pasted over a row.
  25. Matt, 1) I click on the motion effect line of the prop. Then select the motion effect, double clicking to open the config screen. I change the color to the one I want, click OK, and then add it to the prop. Then when I play it back, I see the second color in the visualizer. Opening the effect, I see the second color bar in there.
×