Jump to content
Light-O-Rama Forums

Richard Hamilton

Members
  • Content Count

    1,249
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Richard Hamilton


  1. Wow Jim, I guess I am lucky to have only a few hundred files.   I didn't realize it could get to be that many trash files.   I'll keep an eye on it in the future.  That VERIFY program is pretty nice and has helped me find issues in the past.   Seems like a nice place to have a trash collector :rolleyes:


  2. On ‎6‎/‎9‎/‎2015 at 12:53 PM, MattBrown said:

    The AVI files are not needed for show playback - as the data is incorporated into the intensity data files (lid extension). However, the AVI files are still needed if you ever want to do further editing of the sequence in the Pixel Editor. You can safely delete an AVI file once it is no longer referenced by a Movie effect in a sequence.

    Matt

    Matt, that is good info to know.  Thanks.

    This reminds me of a situation I had several months ago when I unexpectedly was running out of disk space on my show computer (an older computer with not a very large hard disk in my garage).  After snooping around I saw a LOT (300 or more) of these avi fles with an average size of about 20 MB.  What I did not realize at the time was whenever I edited a sequence and saved it out, the old avi files were never removed and just collected as junk.  I'm sure this is no news to you.  I figured out by looking in my sequence files that I really only needed the most recent 15 avi files for my 15 songs and was able to delete the rest.  Might be nice in the future if those old avi files could be removed by LOR automatically, but of course not a big deal for most people I guess.  Just unnecessary garbage building up.


  3. On ‎8‎/‎26‎/‎2019 at 10:16 AM, MattBrown said:

    Glad to hear you got it working. And actually, we are always interested in what users do to get LOR installed correctly, because there is usually another user out there with the same issue.

    Matt

    Ok Matt,  I can see you laughing hysterically at this reply :D

    First to say I had the same issue on my development computer and on my garage Christmas show computer.  Often some of those above suggestions will remedy the DirectX loop issue, but not this time.

    After the installation failure and DirectX issue, I used Windows restore feature to restore the computer back to the point right before installing the LOR update.  That resolved the DirectX install loop issue.  Then since I have InstallShield development tools, I used them to extract the package and copied only the updated files to my LOR directory., assuming there was no need to install DirectX again.   All worked well and has been for the past week.

    Thinking almost no LOR users are going to have InstallShield development tools, I experimented with another approach.  I installed the update on my show computer and sure enough I got into that DirectX loop thing.  So I copied all the LOR files off to another temporary directory, did a restore back to the state before the LOR update, and then copied those temporary files back to the LOR folder.  All worked well as expected.

    I thought you would be laughing by now.  For anyone else reading this, I was just experimenting since I've created a lot of installers over the years and understand how Windows, the registry and related shares dll files work.   I certainly would not suggest anyone try this method even if I did explain it well enough to understand  :rolleyes:

    The only thing I was doing other than getting it to work was to confirm a suspicion that once DirectX is already on the computer, it isn't often needed to run the installer again to get an LOR update to work.  Not telling you anything you don't already know.   LOR developers are REALLY SMART programmers in my opinion.


  4. On ‎7‎/‎1‎/‎2019 at 9:40 PM, jwblazek said:

    It still didn't work. Now it gets stranger. Deleted any and all LOR folders, ran regwipe, again. Deleted all TEMP files, deleted every S5 *.exe I had downloaded and downloaded a fresh copy. Finally installed, and RAN.

    But, I exited out, tried to relaunch from the control panel (SE) and came up with the same installation errros. It was trying to reinstall. Restarted the PC, Launched Control Panel, tried launching SE, same error again, tries to reinstall

    Same problem here as you describe when I try to install the newest release 5.2.4.  Fortunately 5.2.2 works.  I had this same problem last year and don't remember how I got it to work.   I just remember it was a pain in the butt.   Thanks for the nice detail information above, but I give up.   None of the above ideas work.  I'm hopeful for the day when LOR might release a version of the installer that does NOT automatically launch the DirectX installer or at least give a choice if users want to install it or not.  since my 5.2.2 works, it is pretty clear that I don't need to attempt to install DirectX again, yet the LOR installer won't get past that point.   Frankly, I think in most cases, people just need the new set of modified files.   I've written installers with InstallShield before, so pretty sure that can be done.

    thanks all.

     


  5. 11 hours ago, ~DOC~ said:

    New PC’s have a lot of junk installed. You could carefully started uninstalling these programs. These will bog your PC down. I had 3 types of anti virus on my new PC I bought in November and a bunch of other junk games etc. I been uninstalling these and my PC is getting faster. They put this crap on there to get you to buy in. Be careful though.....

    Good points Doc.  I certainly agree with most of this, yet to add, it really depends on what brand of computer as to how much upselling software is on it.  I usually start out with putting my own backup software on the computer and doing a complete "drive image" backup of the computer before doing anything else so I have a complete "image" of how it came.  I take a snapshot of how well it performs and then start removing things I don't want.  In my experience with a recently new laptop and a new show computer, I have not noticed any performance degradation with what came on them, nor any improvement by removing all the upselling software.  Processors are pretty fast to begin with.  I just got more space by removing the crap.  

    Also, many programmers are not that good at removing all traces of their programs during an uninstall.  Installers like InstallShield let programmers make a lot of mistakes, by leaving crap in the system registry and in the hidden "ProgramData" folder.   I'm referring to Windows here and I know that Mac people are going to say it doesn't do that and is so much better than Windows, but it isn't any better in this regard.  I've had years of experience programming on both.


  6. DevMike.   I couldn't have said it any better !     The wife is not a Tesla fan.  Won't drive it.  Says it is too complicated for her.  She likes the Acura SUV.  Great for me.  I get the Tesla to myself. 🙂

     


  7. DevMike, WOW, that is one heck of a review!  I identify with everything you stated from driving my model X.   The only thing where my experience is different is that it isn't a problem for me to take 30 minutes to charge the car after about every 3 1/2 hours on the road because I need that break time to rest, walk a little, use the bathroom, eat, etc.  I find that I reach my destination more rested than when I used to drive hundreds of miles on a trip and only stop long enough to gas up.  Maybe part of being more relaxed is using the autopilot, not sure, but it does help me a lot.

    Yea, that fireplace thing is an interesting Elon addition.  It gets a few laughs.

    Bottom line is that after 3 years with the car, I never want to drive another car other than a Tesla ever again.  your mileage will vary.😀

     

    AND to add, LOR is the same way.  Once you try it, you never want to ever use another program to control your lights.   It's Tesla good 🙂


  8. On 3/13/2017 at 10:24 AM, dibblejr said:

    There are companies selling RGB stuff for cars and trucks. I wonder what the owner above had to do.

    I thought the rear doors looked more like it was flying until he mentioned the "ears" then I could see that as well.

    JR

    I know this is an old thread, but I just saw it.  So Jim if you are asking about the video, the Tesla owner didn't need to do anything special.   It Christmas egg is a selection from the center console.  It is in all of the cars.  I remember getting that update on my model  X around February 2017.    And although the thread indicates a model 3, I guess it is clear that the car in the video is actually a model X.  And I guess "ears" refers to the mirrors folding in and out.

    Edit added:  and to get the front doors to open like that, you have to buy the option that allows the doors to automatically open as you approach the car.


  9. Jim, nice variety.   I have 9 songs in my set that last about 30 minutes if people watch all of them.  My intro is basically a one minute announcement for similar things like being nice to neighbors, watch for children in the area, and a subtle hint that cameras and sensors are watching.   Then a 10 second announcement with time and current weather conditions, and the show starts.


  10. 12 minutes ago, EARLE W. TALLEY said:

    Your right Richard the same goes for slow songs. that's why I put slow songs in as well, they get inpatient and move along. I find that is the best way to control traffic.

    Hmmmm, I had not thought about it till you mentioned it, but that is probably correct as well.  Some folks move out when Bing's "White Christmas" gets a few bars into the song.  I throw in a couple slow older traditional songs as many X generation folks like them and gives people an opportunity to wind down for a couple minutes from the frantic pace of the more rapid songs.


  11. On 1/7/2019 at 2:41 PM, Dave Pursel said:

    But I will admit, the introduction of LED technology has been a pain in the A&^sss.  Noise can be an issue.  Likewise unfiltered UPS's  kill (amplitude) an X-10 system. 

    Yup, agree on all you said.  WITH the right equipment for X10 as you say, like I needed to get one of those 240V plugs that crosses over to both legs of the 120vac so I could get devices to work all over the house.   And things were "reasonably" reliable for many years.   When I moved, I left all that in the prior home and use Insteon in the new home.  So far in 3 years, not a single issue with all LED lighting, etc and really happy with the reliability.


  12. On 1/7/2019 at 8:48 AM, EARLE W. TALLEY said:

    Your sequencing is pretty good for the first year and you did a lot with only 16 channels. One thing that I found out over the years is that people don't like to set through long songs. Get and learn the program AUDACITY and edit your song down to 2 minutes or less. This will keep their attention longer with them watching more of your great show.

    Earle 

    I agree with your comment.  I saw that people don't like long songs.  HOWEVER; I keep them in the set.  Reason being if they are that impatient then they move on and make room for other people.  Our show is more for our enjoyment and our friends.  If other people like it then great.   If not, then also fine.  😉

    • Like 1

  13. On 1/7/2019 at 5:16 AM, Santas Helper said:

    I've been making my own cords for years using the spooled wire and vampire plugs.

    I've never messed with waterproofing the plugs and we get snow and rain pretty much each season. Although standing water could be an issue whether you try to waterproof or not. But snow hasn't been an issue with me.

    Same thing here, almost.  Since the beginning I've used spooled wire and vampire plugs to make my own.  I did not shield them for the first 2 years until I noticed water getting in the plug and rusting out the wire where the teeth were digging in.  Thus, 3rd year some of them didn't make good connection.   Then I started putting a sandwich bag over the top of the plugs to prevent water getting in.  Been using the same wire and plugs for over 12 years now and never a problem rusting out.  Also never had a problem with any GFCIs tripping.

     


  14. On 11/19/2018 at 2:43 PM, jfuller8400 said:

    I used to use the free version of Weather Watcher myself but when they went to a paid model I decided I didn't want to pay for a full year when I only use it for a couple of months.  So instead I wrote my own console application to get the same basic info and put it into a format for Zara to use.  WWL has a great graphical interface and is far more pretty than mine.  If you're already using it, I wouldn't switch to mine unless you didn't want to pay the annual fee.

    I am a bit slow getting back on some threads, but since the holidays are over......   Joel, that's a nice little program you have.   Several years ago I paid for the one time fee for lifetime use of Zara, and it has been working great for during the day when my show is not running, otherwise I think you have a cool solution.

    On a similar note to what you are doing, I wrote a small Windows program for announcing time and weather information from within LOR.   At the start of each show I call my program by using the "command line" feature inside LOR.  The program announces the time, temperature, weather condition and wind (in any combination I prefer) and then closes.  I pull the information from the WWL text file in the same way that Zara does.  And yes, if anyone wants it, I'll be glad to provide access.


  15. I also have been using CyberLink Power Director for about 5 years now.  A nice program with lots of features.   I used to use Adobe (which I call Adoppy) and it was difficult for me to use, but just my opinion.  It may have gotten better in the last few years.


  16. On 12/29/2018 at 11:49 AM, Wayne K said:

    Yes, I run static display 45 minutes prior to the main show and 1 hour after the show and I have zara playing music and the time and temp and humidity every 5 or 6 songs during this static show.

    Ah, ok.  Similar to what I do.  And during the day, I have it play other Christmas music until the show starts.


  17. On 12/22/2018 at 11:13 AM, Wayne K said:

    I never gave it a thought until a month or so ago. I have had my own Davis weather station on my main computer for several years. After digging around and getting into the template files and some examples and instructions in the weather station folder, and setting up a file sharing to my Christmas computer, I was able to produce the data needed for Zara to use. So I am using the temperature and humidity data from my weather station in Zara. Thanks everyone for the previous help.

    Wayne

    A question just I understand what you are doing.  You are running ZaraRadio to perform this announcement task when your show is NOT running?  Right?


  18. Well, there are a lot of things to check, and I'm sure other people will chime in.   I would first look to split the problem into either software or hardware.   Does the red led inside the controller light solid when you try to run your sequence?  Thus indicating that communication is ok?   And are you using a computer for this purpose?

×
×
  • Create New...