Jump to content
Light-O-Rama Forums

stachows

Members
  • Content Count

    220
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About stachows

  • Rank
    Member
  • Birthday 11/02/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Hales Corners, Wi
  • Occupation
    Computer Nerd

More About Me

  • Interests
    Coaching Baseball/Softball, Umpiring, Hunting, Fishing, Technology
  • How I learned about Light-O-Rama -
    Internet search over 10 years ago
  • Favorite Decorating Holiday?
    Christmas

LOR Software

  • LOR Software Version
    4.3.34
  • License Level
    Pro

Recent Profile Visitors

382 profile views
  1. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    I have never used pixcon, but what Mr P. Is describing is a standard pin out found on just about any cat5 cable. Look up 568b rj45, and you find 100s of diagrams... HTH...
  2. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    Phil thank you for staying with me.... I figured it out and got it working. My confusion was that in the DMX tab, when selecting the Universe and choosing an adapter, there was only 1 choice (A1001i03). I was thinking that this was a dummy adapter or some other thing.... partly because I also assumed that the LOR RS485 adapter would be named something different. I was wrong. That is in fact exactly what it is named. Go Figure.....LOL Long story short, when assigning that adapter a universe, I am able to control my moving head light just like on any of my other DMX universes, and it is wired directly from the light (XLR) to my spare RS485 Adapter (RJ45). I appreciate your patience and help! Scott
  3. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    The COM port is present, but it is in the LOR tab. That must be my problem. I'll check that when I get home. Thanks again!!!
  4. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    Sorry, I will have to update my profile... I am running the latest version of 4.x In the network configuration utility, I have dozens of other E.131 universes working fine, so that is not what is confusing me. And when I use my IDMX 1000 the light itself works great in the hardware utility. Pan/tilt/colors/strobe. Everything is working. Where I am confused is when NOT using the IDMX 1000. It is when conneting the light directly into the RS485 with the cable I made. In the network utility when trying to assign a new DMX universe for the RS485 adapter which is on COM4, it is not an option. It shows up under the standard LOR tab as a regular LOR network, but not the DMX tab. I hope this makes sense.
  5. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    Ok, so I have the cable made ( could not wait).....how do I tell LOR that I want to use DMX on that RS485 (Com4) I looked in the Network Configuration utility and not sure how to assign a DMX universe to a RS485 com port??? I have multiple other E 1.31 universes working just fine on their own networks.... but this one escapes me... Sorry... Thanks, Scott
  6. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    OK, so that is the doc that I saw the links to that would not open up.... Perfect...!!! Again Thank you!!!
  7. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    Thank you so very Much!!!! I will give it a shot in the morning!!! Happy Holidays to you and your family!!!
  8. stachows

    LOR RS485 to DMX pinouts/wiring...???

    OK, so just to confirm??? Using a standard Cat5 Cable....Using the standard of the 568B wiring, (most Common) Green wire (pin 6) to DMX pin1 Blue & White (pin 5) to DMX pin2 Blue wire (pin 4) to DMX pin3 Again... THANK YOU!!!
  9. I have searched these and other boards, and an unfortunately the links that have found the info i need are no longer valid. I have a spare LOR RS485, and I am looking to control a moving head light. What I need is the pinouts/info to create a Cat5 to DMX cable that will plug into the RS485 on one end(cat5) and the light on the other side (3 Pin DMX). I have the ends, and the cable, just need to know what wire goes to what pin etc... Any help would be appreciated!!! Thanks, Scott
  10. stachows

    CCB Controller Flaking out?

    Thanks everyone for your input. I finally had some time today to test the root of the issue, and it is definitely the controller. I will be calling the help desk to open a ticket today. Thanks Again!
  11. stachows

    CCB Controller Flaking out?

    Thanks for the reply Mike!!! I tried loading new firmware, but got nowhere, just froze at "Grabbing Device". I did try a new cat5 cable. I'll try a different Usb com adapter .
  12. I have a CCB controller "DeviceID 01 " that I have been using this summer with no issues. Today I turn it on, and get the green flashing lights thinking i'm fine...Well, not so... No lights at all when when running sequences. I open HU, and it sees a 01-BOOTLOADER-CCB on the first Device, and then 02 -???????????, 03-????????, Etc.... and the same for every device searched. Keep in mind this is the ONLY controller hooked up, it should only see Device 01. I reset the controller following the manual, and where I should see chasing lights, etc. I see nothing... I depress the button, and the two green lights start flashing again. No Luck there.... I tried to reload the firmware, and it starts the process then just says Grabbing Device. or something similar and goes nowhere for 10 minutes. I canceled. I'm thinking this controller is toast... Any all ideas are welcome! Thanks, Scott
  13. Forgot to add my email address sstachowski.mobile@gmail.com Thanks Again!
  14. I also would love a copy, As always, thank you! Scott
  15. stachows

    Does LOR Support Multiple CPU Cores?

    Mike, THANK YOU for your response! I am going to hold off upgrading the processor. I have already split my LOR networks and my E1.31 networks up to reduce load on those links so I should be fine! I don't think my processor will be a bottleneck.... Thanks again! Scott
×