Jump to content
Light-O-Rama Forums

kneel999

Members
  • Content Count

    132
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

kneel999 last won the day on September 17 2014

kneel999 had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About kneel999

  • Rank
    Member
  • Birthday 07/26/1964

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.valleycenterholidaylights.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Valley Center, CA
  • Occupation
    Self employed

More About Me

  • Interests
    Halloween, Christmas, Scuba Diving, swimming, golf, beer brewing
  • How I learned about Light-O-Rama -
    Watching a YouTube video
  • Favorite Decorating Holiday?
    Christmas, although only slightly more than Halloween

LOR Software

  • LOR Software Version
    3.11.2
  • License Level
    Advanced

Recent Profile Visitors

431 profile views
  1. I had one more question on this. The strip that had the stuck pixels was a newer strip. The section I tried to replace was from an older strip. (the difference being the older strip has the 4 wires coming from it that are all separate and held together about every 6" with a band around it. The newer strip has the 4 wires all attached to each other as one piece. Although the actual strip itself seems identical maybe there is a difference in them? I was trying to fix the newer strip with a section taken from my older strip. Do you think that is the issue in trying to repair this? Thanks
  2. I have had this happen before and was able to fix by cutting out the bad section and replacing it with a new one from a spare CCR I have This time it won't work. I originally tried to cut out the one section of 3 stuck pixels and replace it, didn't work. So I then cut out the 3 pixels before and after the bad section and put in a 9 pixel replacement, still doesn't work. The strip was at least working before with the 3 pixels stuck on but now the lights will only work up to the point of repair and then won't work after it. In fact the section after the repaired spot now stays on like the 3 original stuck pixels did while the bottom half up to the spot of repair works fine. I have repaired these before. I have tried 2 different types of connectors I purchased and then resorted to old fashioned soldering but it still won't work. I don't understand. I thought these CCR's can be cut at any of those cut points and then re-connected for going around windows or using different lengths. I can't figure out what I'm doing wrong. Thanks
  3. I have had this problem multiple times. What was happening for me was that the spring loaded "pins" if you want to call them that inside the jack get stuck in the down position sometimes so don't make contact with your cat5 cable when you plug it in. I had to take the smallest flat head jewelers screwdriver (or a pin or something small like that) and I used a lighted magnifying glass to look inside the jack and had to play with the pins until they all sprung back up and I have been able to get them to work again every time I've tried this. Hope that helps. Neal
  4. I'll get with him and see if that fixes the issue. I tested it out on my computer and the visualizer still worked even with multiple sequences open in sequence editor. As long as you were on whichever tab the sequence is on the visualizer buttons worked fine and played the sequence so I can't replicate the issue on my computer. Thanks
  5. I am helping out a friend with his sequences and his visualizer and when the visualizer is In simulation mode the Play SE and Stop SE buttons don't work. The stop sim button works. Also if I hit play on the sequence in the sequence editor it will start playing and I can then click on the open visualizer to bring it to the front and it is working correctly. It just won't start from within the visualizer itself. Has anyone had this issue or heard of it? Thanks
  6. I have some available at: www.valleycenterholidaylights.com/sequences.html Thanks Neal
  7. They were fine for a couple of years then went bad. It turns out that the pixels or circuit before the bad pixels were actually the problem not the 3 pixels themselves. I replaced not just the (what I thought) 3 bad pixels but the 3 before and after them and it started working again.
  8. Here are the "real" videos of my new sequences for this year as opposed to just my computer previews. I had one CCR have 3 pixels go bad that I was able to fix and another that had a rip in the weatherproof jacket and burned out so I was out of commission for a good week but back up and running. Thanks for looking Music Box Dancer Snowman/Summer mashup song Let it Go Rockin' Around the Christmas Tree http://youtu.be/7umW4IOT0W8?list=UUTNDupwuNcBW1X92Hm7ucbQ http://youtu.be/MZ021uQki4g?list=UUTNDupwuNcBW1X92Hm7ucbQ http://youtu.be/M1K0tWHjPpw?list=UUTNDupwuNcBW1X92Hm7ucbQ http://youtu.be/vGh13fPQSkw?list=UUTNDupwuNcBW1X92Hm7ucbQ
  9. Another awesome sequence Dave! I keep pondering whether I need to move up to 16 strings or not..sure opens up more graphic possibilities! Neal
  10. Sorry, I guess I haven't checked this post in a while. Someone else answered it in an earlier response but I do sell them so I can't give them away obviously in fairness to all who purchase them. www.valleycenterholidaylights.com/sequences.html
  11. So I replaced the 3 pixels that were bad (not displaying green) and it didn't work, I tried a different section of the 18" piece that was sent to me and it didn't work either. So I tried just soldering the two sections together with the bad pixels removed and that also didn't work so I started thinking that there must be something wrong either before or after the bad pixels that making them not work correctly so I cut out the 3 pixels before and after the bad section so now 9 pixels were removed. I soldered in the new section of 9 pixels and yeah! it started working again! Too bad one of my other strips had a rip in the weatherproof jacket and we had 1 1/2" of rain and when I turned it on the next day it burned out. Back to the drawing board.
  12. A very nice person on the Facebook LOR users site is sending me an extra 18" piece he had sitting around after custom cutting some of his. I'll let everyone know how it goes in replacing that section. Very hopeful and excited that I won't have to buy another replacement strip!!
  13. I tested my CCR tree tonight and 3 pixels in a row in the middle of the strip won't display green. Red and blue work fine. I tried resetting the controller but nothing. Is the strip bad? Any suggestions?? Thanks Neal
  14. Here is my latest (most likely last for this year) sequence for 2014 Rockin' Around the Christmas Tree by Brenda Lee
  15. Great job Jill! Glad you were able to get back to it. There are definitely times when I just lack the motivation or creativity but it always comes back. Neal
×
×
  • Create New...