Jump to content
Light-O-Rama Forums

robandwend

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by robandwend

  1. I'm a Dropbox convert, previously I used thumb drives, but all the benefits of the cloud have won me over. Having an automated transfer between machines (edit on one box, and it appears on all the others automatically). Having automatic version control so I can back out changes if needed. Plus having a multi million dollar company securing my data, in place of a three dollar plastic thumb drive. Of course sending the data into the cloud does have the risk of being hacked by someone, but then I'm just hoping any hacker would be going for the multi million dollar company's using the cloud, not my layout specific lor sequences. To be honest if someone went to that trouble to get it I'd love to see how theirs turned out come Christmas.
  2. Jerrymac, Cutting was a lot easier than I expected:
  3. Correct 6 ribbons, cut in half to double the lines.
  4. Correct 6 ribbons, cut in half to double the lines.
  5. For cost reasons we decided to do a half-height superstar, I've not seen any other examples of these - are we alone? Here's a poor quality vid of it in operation... .
  6. Very neat job, well done. I'll definately be trying this on my half-height next year.
  7. Here's my cutup sequence... I did make a blunder (short from +ve to data) on one of the ribbons, leading to all lights on after the break. I fixed it by removing a single LED group from the 2nd leg of the cut - with that removed it worked fine again (although a tad short).
  8. I'm using a super cheap tupperware'ish box, sitting on the floor.
  9. Thanks, thats great info, and of course make total sense now. I still think it would be nice to be able to change the track lenght of all tracks at once. But I can't really complain since I've only got a couple of animated tracks. Normally I don't bother with any none audio sequences, as I just put the amplifier on a timer and let the music-sequences play with no sound after 10:30PM. This year I've added a couple more speakers locations (and more amplifiers) so I decided to do an animated track to avoid the timers. Thanks again. Lights going officially live tonight (lots of test runs over the last few days).
  10. I wondered if it was exactly that, however I can't work out how to add the loop to different tracks, since the loop 'row' only appears on the first track.
  11. In LOR3 When you reduce the total time (edit/change total time) for a sequence, I note that only the time for the current track is reduced - all other tracks remain at the old length. For me with 10+ tracks this is a pain - I have to click on each one and change it. Is there some use for having one track a different length than all the others?. I thought (but may be wrong) in LOR2 change-total-time changed the time for everything in the sequence. Thanks
  12. I'd suggest the problem must be to do with having each on seperate networks. I assume you've got all the networks running at the same speed? - if not then that could account for the problem. Possibly the PC USB for AuxC/D is working differently than the USB for AuxA/B (different card/driver or something) - leading to the delay. I'd suggest putting them all on the same network, the documention implies one network should handle 6 ccrs.
  13. I did it with lots of tiny white morphs, one for each snow flake. Once you've done 40 or so you can start copy / pasting to continue the fall. If you look at this sequence 'shopping around' (a work in progress) found here: http://robandwend.com/superstar/ I've got some snow at around 1 minute in. Here's how it looks
  14. Agreed - very nice job, I may have to incorporate some of those falling tree ornaments.
  15. Here's a shot with the dialog - this example has slightly different positions of the lines. You can see I'm stepping through the morph (using pause) and the line currently visible is not one you'd expect when morphing 1ab to 2ab. If it's not clear on the image, 1a and 1b are on the same cell. I've tried lots of these none-parrallel moves, and most exibit this problem, even if I tweek the start / end points. For now I'm doing most of these manually using a bunch of scene's - a lot of work, but it gets there in the end.
  16. I'll be interested in this too - as this is almost exactly what I was hoping to do (time willing).
  17. I get a lot of enjoyment from writing the sequences, as I'm sure many members do. I've never bought, mainly because I suspect it would be hard to find a setup close enough to mine that didn't need a load of modifications. I will admit that sequencing is probably the longest part of setting up the whole display.
  18. I'm working on a 6 ccr - half lenght star ray. I'm noticing that about 30% of my morphs are getting glitchy lines of lights being lit on the last 'frame'. For example, this simple morph going from a vertical to a horizontal line: Gets the following line drawn right at the end of the morph: Does anyone have experience of this, and how can I get around it? Thanks Robert - Perth
  19. Whilst the subject of feature requests is here, can I jump in and request the macro feature be extended to work with half length ribbons - currently adding a macro give the error 'macros are not supported with half length ribbons'. I'm using some full ribbon flashing - over six ribbons (ie All on, All off) which appears to suffer from the amount of network data. Being able to use multi-pixel-per-ribbon macros would really help.
  20. The error I get was "an unnamed file was not found" However I've worked out why I got the error. If you have Seq-Editor open with a .las that has an audio in it, then you also open SS and try to read the same audio file this error can occur. I've tried this a few times, and it doesn't always occur, it appears more likely to occur if in Seq-Editor you've got the view-wave-form enabled???
  21. I was just re-reading the SS powerpoint on making animations, it states (slide 27) " As the second horse image disappears, it goes to white and then fades. The software does this for any Image that has a Ramp Time Length greater than zero" It would be the image blending to white prior to disappearing which causes the ramp to 'dis-colour'.
  22. Back on Dan's original question - I think he was asking if the default can be changed from the audio folder, ie. It's currently working as designed, but was wondering if the default is configurable.
  23. There may be a problem with some mp3's... Of the three sequences I've done so far, on two it accepted the mp3 file I'd used in Seq-Editor. But on the third I had to convert the mp3 (which worked in Seq-Editor) to wav for SS to open it.
  24. I also noticed this problem when ramping images. I ended up creating a scene (or one for each colour) with the exact layout of the image, and ramping that using start/end colours. I believe the ramping of images isn't quite complete, the help on image where it refers to the ramp value has the wording : · Start color (future) · End color (future) So I guess the ramp colour isn't quite there.
×
×
  • Create New...