Jump to content
Light-O-Rama Forums

dougd

Members
  • Content Count

    1,290
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Posts posted by dougd


  1. Its been a while but here is the way I did it I believe.

    Open up your S4 sequence in S5. Once open it should look similar to the way it looked in S4.

    Create a new preview in S5, dont use your old stuff.

    Once you have the preview created, create a view that looks just like your S4 seqeunce.

    Create a new musical sequence with the same song, import the correct view. Copy and paste from the old sequence to the new sequence. 

    Should be all to it.


  2. I was able to change the frame rate and that fixed my problem. Also, compressed AVI files seem to work without changing the frame rate. Currently when I pick the path to a movie, only AVI and WMV are available. MP4 seems to be the most popular option, will that be an option anytime soon


  3. On 7/2/2018 at 2:59 PM, MattBrown said:

    Starting with version 5.0.20, the movie effect uses Windows to decode the movie files (instead of decoding them on its own). This is good because now you can use compressed video, and you can also use WMV files in addition to AVI files. Also, it can use video files with any frame rate and it will play back to your lights at the correct speed.

    For AVI files, the S5 Sequencer is using "Video for Windows" (sometimes abbreviated VfW), the 32-bit version. So if you install additional video "CODECs" (the software that decodes the video), they need to be for "VFW32".

    I hope that helps,

    Matt

    These uncompressed videos play with all the players I can find. I can not find a program vfw32 other than a dll. Some of my video files are native uncompressed video files, will I need to convert those to something else. Here is a link to one of the files I am trying to use. I installed all the codecs I could find. Here is a link to one of the files I am trying to use.

    https://1drv.ms/v/s!ApgRhyoQKfS8hp1NfgzXgkhWXHkVKg

     

    • Thanks 1

  4. 2 hours ago, MattBrown said:

    Starting with version 5.0.20, the movie effect uses Windows to decode the movie files (instead of decoding them on its own). This is good because now you can use compressed video, and you can also use WMV files in addition to AVI files. Also, it can use video files with any frame rate and it will play back to your lights at the correct speed.

    For AVI files, the S5 Sequencer is using "Video for Windows" (sometimes abbreviated VfW), the 32-bit version. So if you install additional video "CODECs" (the software that decodes the video), they need to be for "VFW32".

    I hope that helps,

    Matt

    That is good, dont have to convert the videos anymore, now I have to find the originals. Either that or a codec for uncompressed AVI files.


  5. I have several videos in sequences and up to Version 5.018 were all working. They are uncompressed AVI files. I noticed they were not playing in version 5.022. When  I try and choose them in the effect editor I get the error "Unable to read frames from this file." Not sure what might have changed.

      at ‫‮‏‬‌‍‮‬‌‍‏‍‌‪‮‫‎‭‎‪‭‎‫‍‫‭‎‪‮‭‮.‍‬‍‮‍‮‮‬‫‬‭‬‎‏‬‌‌‮‍‌‎‮‮()
       at ‪‭‏‍‏‬‏‬‍‭‬‭‎‭‪‍‍‎‮‬‮.Open()
       at LightORama.MotionEffects.EffectMovie.‫‍‏‭‍‭‫‍‍‍‌‭‍‍‌‪‮(IEffectBuffer )
        DateTime=2018-07-02T13:28:27.8176975Z
    LORSequencer.exe Information: 0 : Closing movie effect frame grabber
        DateTime=2018-07-02T13:28:27.8176975Z
    LORSequencer.exe Error: 0 : movie effect error:
    System.Exception: Exception while setting up AVI video decoding - perhaps a CODEC is missing.

×
×
  • Create New...