Jump to content
Light-O-Rama Forums

beaker020

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About beaker020

  • Rank
    Member
  • Birthday March 4

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Langley BC
  • Occupation
    Office Equipment Technician

More About Me

  • Interests
    Christmas lights. Duh!
    and travel
  • How I learned about Light-O-Rama -
    youtube video
  • Favorite Decorating Holiday?
    Christmas

LOR Software

  • LOR Software Version
    4.3.34
  • License Level
    Advanced
  1. beaker020

    RJ45 Jack part #?

    BTW, these are all CTB16PC controllers
  2. I have some of my controllers where the RJ45 jacks on the board have become damaged or corroded over the last 9 years... I am going thru them this year and wanting to replace the damaged ones. Does anyone have the digikey part number for the RJ45 jacks? My controllers are version one and version three. Thanks Lance
  3. beaker020

    Help settling an argument

    It's not the word gay that my wife has the issue with, and it's not the rainbow either, per se. It's the association of the 2 within the song and sequence, giving the word an unintended meaning. Key word being "unintended".
  4. I am adding a pixel tree to my display this year. I have a 15' spiral tree but I want to take it to the next level. I have purchased the 16 strand "CCR"clone pixel tree from holiday coro plus the 36" 6 channel star. This will be in addition to the spiral tree, not a replacement for it, so all new pole and hardware. I need to get a better idea on how this is going to go together. I have seen people zap strap the ribbons to HC's pixel mounting strips, I've seen people use EMT conduit and PVC conduit. I've seen people use HC's pixel mounting topper and Base and i've seen people use plywood and 2x4's. I'm looking for opinions and experience on the pros and cons of the various methods. Pictures would be great. I live in the Pacific north west so although we dont usually get huge windstorms it has been known to get windy at times. It does get wet, however. Thanks Lance
  5. beaker020

    Help settling an argument

    I am doing a pixel tree this year and, mainly due to time constraints, I will be buying the sequencing for the tree from holidaysequences. I am wanting to do "deck the rooftops" by the cast of Glee. (basically Deck the halls). There is a line in the song that goes "don we now our *** apparel" During which the Tree displays a rainbow pattern. Now here's the argument: My wife says "You cant do that! "***", in the context of the song, means "festive" or "cheerful" and showing a rainbow is disrespectful to the LGBTQ community." I say "nonsense, that's just another case of politically correct gone too far. I dont see anything wrong with it. It wouldnt be a big deal to change the colors so that it doesnt look like a rainbow but I'm curious what everyone else thinks. ( I can already tell what this forum thinks since it *** out the word) 🙄
  6. beaker020

    looking for whoville medley

    anyone have whoville medly (perfect Christmas night) they are willing to share? Thanks Lance
  7. beaker020

    DMX trouble

    Got it! I didnt have the control panel running, just the sequence editor. Since I was only testing I didnt think I needed ibut the control panel loads and unloads the comm listener and thats why it wouldnt work.
  8. beaker020

    DMX trouble

    I have added one holiday coro 27ch RBG dumb DMX controller to my display this year. I have a second LOR dongle and I have built a cross over cable. I can get it to work in xlights so I know my cable and controller work but I cant get S3 to talk to the controller. I have set the network preferences for dmx to universe 1 and configured the adapter. Unfortunately, xlights has a limit of 96 channels for LOR, I have 790 LOR channels plus the 27 dmx. I use a lot of macros and shimmers and DMX does not support those. What am I missing? Thanks Lance
  9. beaker020

    Who wants a free sequence?

    I would also love a copy Thanks Lance beaker020@gmail.com
  10. beaker020

    Visualizer and CCR macros

    I found a solution. Or at least a work around. I tried setting the parms well before I needed them, several seconds even. I tried not setting any parms in the first 0.10 seconds of the song I tried only setting one parm at a time: MM in one column, MS in the next and visy versa. Nothing worked Then I filed the space between the effects with an arbitrary intensity. 50% was easy because thats the default intensity setting for the intensity tool. Lo and behold it works! So where there is no active effect, I set MM and MS (and only those 2 parms) to 50% intensity. Other than at the very first 0.10 sec of the song they are never at 0. And the sequence plays perfectly.
  11. beaker020

    Visualizer and CCR macros

    You're right. and I would almost buy this except the first few macros work fine. Its not until about the 1 minute mark that they start messing up. Thats 5 macros into the sequence and the third time I've used that same macro. Just for giggles I did set the LR parm 0.10 seconds after the start and it made no difference. I also tried setting the ME and MS params several columns before I needed them. Thanks Sax and Bob for confirming what I suspected. Like I said from the start; if its just the Vis then its not a big deal, as long as it plays right at showtime.
  12. I need a sequences for perfect christmas night (from the grinch) and "I want a hippopotamus for christmas" by gayla peevy. I have 80 channels this year, not including the arches or the RGB mini trees. I think I bit off more than I can chew. Thanks Lance
  13. beaker020

    Visualizer and CCR macros

    Starting the sequence from the BEGINNING produces undesirable results. Starting the sequence from the middle produces desirable results. When starting from the middle I am starting where the ribbon is DARK. The only param that is set at that point is the LR,, which is set to 1 for the entire sequence.
  14. beaker020

    Visualizer and CCR macros

    I was aware of that and most of the events were set up that way.I just went over the sequence and made sure all the parameters were set 1 column (0.05 sec) before the actual event and it still happens in a couple sections. I even tried setting the parameters 2 columns (0.10 sec) before the event and it still messed up. If I stop playback, back up the time scale, and resume play from selection, it plays that section fine. The next section may or may not play properly. If its just the Vis then I dont care. If its going to do this at show time then its a problem. I think I've spent more time trying to get these macros to work properly then I was hoping to save by not doing it the long way.
×