Jump to content
Light-O-Rama Forums

Calhoun lights

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Calhoun lights

  • Rank
    New Forum User

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Near Omaha, NE.
  • Occupation
    Retired Master Electrican

More About Me

  • Interests
    Golf
  • How I learned about Light-O-Rama -
    Neighbor uses your products
  • Favorite Decorating Holiday?
    Christmas and 4th of July

LOR Software

  • LOR Software Version
    4.2.6
  • License Level
    Advanced

Recent Profile Visitors

299 profile views
  1. It’s cold and windy here in NE. today, so not going outside to check. I’m using two 16 circuit LOR controllers, the control for these are from a RS 485 output on a alphapix controller. The alphapix control is from a PC , running light o Rama software, with E1.31. Yesterday I added a two color tree to what I set up as unit 2 LOR controller, so on circuits 21 and 22. Set it up to change color every two seconds, then I noticed that circuits 5 and 6, on controller set as unit 1 were doing the same thing. The software had circuits 5 and 6 as full on. So guessing that both controllers have the same unit Id, to nasty to go out and check. The hardware utility can’t find any controllers, because of the Network set up. So I have to drag out the dongle and connect each LOR controller, not an easy project controllers are hundreds of feet from the PC. There was a power outage a couple of days ago, could that cause the unit id to change? What can I do to make sure the unit id stays what I input? thanks Bob
  2. Note to everyone, but mostly me. “ Be sure to check the simple things first”. All the time and effort spent yesterday trying to get the schedule working we’re caused by the clock being set to AM. I set the schedule to come on at 4:15 PM so the program was doing what I told it to do. Reminds me of the old saying “garbage in garbage out”. Lol
  3. Thanks, Jim over the years I have learned a lot from your answers and watching your responses. I’m working today, so will not have a chance to check out your suggestions. The more I think about this, it has to be a comm port problem. The alphapix and the LOR controllers play all channels when played from the SE. This is the first year running the show from an old desktop located the the garden shed, always used a laptop in the house before.
  4. The sequence plays from in SE, everything is good. Set the sequence up as a show, lss file, then add that to the schedule editor. Enable schedule and nothing plays. The layout is pc to alphapix E1.31 control then on to 16 circuit LOR controller using the RS485 output on the alphapix board. When I use the hardware utility it can’t find the LOR controller, should it? I just remembered that I need to check which comm port is selected, the only choice was 1 or 3. Not sure but thinking it has been comm 4 in the past. What am I missing?
  5. I’m using an AlphaPix controller, the Rs485 output to connect to two 16 circuit LOR ac controllers. So the plan is to have these to controllers using DMX as the control. The holiday Coro website has information on how to set the universe and circuit number. I need the first LOR controller to use universe 10. If I follow the information then circuit 1 on the controller should be 241, does the unit ID need to be set at 10? Then I assume the second LOR controller would be universe 11 and circuit 1 would be 257. Thanks Bob
  6. Just wanted to follow up, this was the problem. Changed the resolution and everything was good. Thanks to all that took time to respond Bob
  7. Thanks for the info, will check on the resolution in the morning, cold and raining here. Jim I need to expand on my idea of a new set up. I wasn’t planing on installing the RS 485 adapter. I plan on using E1.31 to control the two LOR generation 3’s controllers. I’m unsure if I can just daisy chain cat 5 between them. Also concerned about the physical layout, to make the best use of the CAT 5. Will start at the computer, short run to E1.31 controller, another short run from the DMX output to LOR unit 2, really long run +100 feet to LOR controller 1, then on again to several DMX dumb controllers.
  8. I have not moved unit 1 yet, could the fact that unit 1 is not connected be the problem. My plan for this year is to run cat five from the computer to a E1.31 controller, then on to light o Rama unit 2 and then on to unit 1. Running the lot box with E1.31. Hope this will work.
  9. Sorry, here’s a photo the the screen, no internet in the “Christmas Magic Shop” aka the garden shed.
  10. Ok, I’m tired of trying to figure this out, help please. Installed 4.2.6 advanced on an older windows system to serve as a show computer. All the sequences that looked fine on the laptop they were built on, how look off. The sequence plays fine but the channel buttons do not line up with the channel rows. There is an space between the timing row and the first row of programming. Can’t select anywhere on this row. Any ideas? THanks
  11. Thanks for the reply and no it was sequenced to run 1.5 hours. Thanks, for the tip, I will try it this evening, Bob
  12. Still learning every time I finish a new sequence, this afternoon I completed the most complex sequence I have ever attempted. After I completed it I saved it, and hit the play button and went outside to admire my work. After 6 minutes the sequence stopped, I went back inside and checked my settings. Made sure the total length of show was set to run the time length that I wanted. I could not find anything wrong so hit the play button and the sequence started again from the beginning. Same result at 6 minutes, tried several times with the same result. Gave up and decided to move forward, set a show in show editor and scheduled the show using the same sequence. The sequence came on as scheduled a still running 2 1/2 hours later. Wonder what I missing. Thanks & hope you shows are up and running. Bob
  13. Dennis, payment has been made. Thanks Bob
  14. Are the warm white LEDs dim able , and what color wire? Thanks, Bob
×
×
  • Create New...